Archief
Optreden Vitesse-tributeband Springtime Confusion in Supportershome Monnikenhuize 30/07/2019

Alsof de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen AJAX al niet genoeg aantrekkingskracht heeft, haalt de Supporters Vereniging Vitesse rondom deze wedstrijd een wel heel bijzondere stunt uit!

In de jaren 70 begonnen Herman Brood en Herman van Boeyen samen de band VITESSE; al snel kreeg de band in het clubcircuit een goede naam, waarbij er ook in Arnhem vaak werd opgetreden (o.a. in De Buik, Ride-On en de Primeur). In de jaren 80 kende deze band een immense populariteit, met grote hits als Rosalyn, Good Lookin' en Julia, waarbij de destijds in Arnhem (op de Koningstraat) wonende Carl Carlton en Rudy Englebert van de band deel uit maakten van Vitesse. (Carl kennen we overigens in Arnhem ook als de boomlange gitarist van Long Tall Ernie and The Shakers, in de tijd van de megahit Do You Remember; toen trad hij nog op onder zijn eigen naam Karl Buskohl.)

De genoemde kroegen werden verruild voor de Stokvishal, en er werd ook opgetreden tijdens de legendarische Rocknacht van Veronica. Nadat Carl en Rudy, samen met Otto Cooymans, waren opgestapt om de Raiders Of The Last Corvette te beginnen, nam de populariteit af. De band bleef nog tot 1994 bestaan en maakte nog regelmatig platen. Ook Dany Lademacher en Jan van der Meij maakten geruime tijd deel uit van Vitesse. De band stond bekend als een duiventil van muzikanten; het was een komen en gaan.

Zowel Vitesse als de Raiders Of The Last Corvette namen veel nummers op in de Arnhemse Stable Studio van wijlen Roel Toering. Al met al kan je zeker stellen dat de band Vitesse ook Arnhemse roots heeft. Sterker nog: Herman Brood en Herman van Boeyen hebben destijds de band vernoemd naar de club!

Al geruime tijd bestaan er twee Vitesse-Tribute bands: Cha Cha Sod@ en Springtime Confusion; de laatste is vernoemd naar een onder de fans zeer populair nummer. In het Arnhem Historisch tijdschrijft 2019/1 is ruim aandacht besteedt aan de Vitesse CD From The Stable (The Lost Tapes), een in februari 2019 uitgebracht album met daarop nooit uitgebrachte opnames uit, jawel, de Arnhemse Stable Studio. De schrijver van dit artikel, Ferry Reurink, legde het contact tussen Ton Odijk, oud-Vitesse manager en initatiefnemer van de CD, tevens Vitesse-supporter, en de Supportersvereniging Vitesse, omdat Odijk graag met de Supportersvereniging Vitesse samen enige reuring teweeg wilde gaan brengen omtrent de link tussen de band, de stad en de club.

Dit leidt ertoe dat op 3 augustus om circa 17.00 uur SPRINGTIME CONFUSION in het supportershome zal aftrappen voor een eerste set, en na de wedstrijd, die om 18.30 uur begint, om circa 20.30 uur een tweede set zal beginnen. De toegang tot het Supportershome is voor iedereen vrij! 

Het supportershome zal deze wedstrijddag extra vroeg geopend zijn, namelijk vanaf 15.00 uur

Dus kom gezellig naar ons Home toe om, onder het genot van een hapje en een drankje, de wedstrijd voor te beschouwen met je mede-supporters en ondertussen te genieten van een optreden van deze band.

De band bestaat uit drie man: leider Bas de Vries op drums, gitarist/zanger Pieter Baas en bassist David Minderhoud.

Rondom dit optreden zal in het home voor een vriendelijke prijs een speciaal geel/zwart t-shirt te bestellen zijn, met het logo van de band voorop en achterop een leus die de vriendschap uitdrukt: THE BAND AND THE CLUB: FRIENDS FOREVER! Een deel van de opbrengst van de t-shirts gaat naar de Supportersvereniging Vitesse.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / foto's Benno Ellerbroek Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl