Archief
Openhartige Beerens: "Andere jongens zijn op dit moment beter" 07/09/2020

Roy Beerens zat de afgelopen jaren op een dood spoor bij Vitesse en ook komend seizoen lijkt hij niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. De aanvaller begint aan zijn laatste contractjaar in Arnhem.

Beerens is eerlijk over zijn situatie. "Ik ben conditioneel goed, maar ik heb lange tijd niet gevoetbald. Anderhalf jaar zonder wedstrijdhardheid blijft niet ongestraft. De snelheid is niet meer wat het is geweest. En dan is het systeem, met twee spitsen, ook niet in mijn voordeel. Er zijn andere jongens die momenteel beter zijn. Dat is helder.”

De Vitesse-aanvaller zelfrefecteert: "Ik had, achteraf, de kritiek voor me moeten houden. Ik had harder door moeten trainen. Anderhalf jaar zonder wedstrijdhardheid blijft niet ongestraft. De snelheid is niet meer wat het is geweest. En dan is het systeem, met twee spitsen, ook niet in mijn voordeel", erkent Beerens, voor wie uit het verre buitenland nog wel interesse is geweest. 

"Maar dat zag ik niet zitten. Ik trek het gezin niet meer mee naar het buitenland. En zeker niet naar obscure oorden. Mijn zoontje voetbalt bij PSV. We bouwen hier ons leven op. Verhuur of verkoop staat niet op de agenda. Het is Vitesse, of niks. Zoals het er nu uitziet, maak ik hier het jaar af", aldus de buitenspeler.

Beerens klinkt gelaten en realistisch. "Ik ben niet bang voor een toekomst zonder voetbal. Of een einde in stilte. Dat zou jammer zijn. Maar het seizoen staat pas op beginnen, hè. Misschien hebben ze me nog nodig. Al hebben we zes spitsen en staan anderen hoger in de pikorde.”

"Na dit seizoen kan het profbestaan voorbij zijn. Ik ga dan verder in de voetballerij als spelersmanager. Ik heb uiteindelijk geen moeite met mijn afscheid. Ik kan hoe dan ook terugkijken op een geweldige carrière.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl