Archief
Onzekere zomer voor Jeroen Houwen 24/05/2020

Doelman Jeroen Houwen (24) keert na een huurperiode bij Go Ahead Eagles terug bij Vitesse.

Remko Pasveer is de onbetwiste nummer één bij Vitesse in het doel en heeft onlangs zijn contract bij Vitesse met een jaar verlengd. "Pasveer heeft een fantastisch seizoen achter de rug”, aldus Houwen in de Gelderlander. "Hij staat in de pikorde vooraan. Dat is helder.”

Houwen bracht zijn tijd door in Deventer zonder speelminuten te maken voor Go Ahead. Hij werd in januari door Vitesse uitgeleend maar kwam op de reservebank terecht. Daarna zorgde de coronacrisis voor een vroegtijdig einde van de competitie en zijn verhuurperiode.

"Ik sluit nu in de zomer weer aan bij Vitesse voor zover ik dat weet”, vertelt Houwen. "Ik heb nog een contract van een jaar bij de club.”

Houwen sprak nog niet met de nieuwe technische directeur Johannes Spors. "Ik wacht alles rustig af. Pasveer blijft. Vitesse heeft met Bilal Bayazit en mij dan drie keepers. Ik moet me eind juni melden. Dan staat er een nieuwe trainer voor de groep. Ik moet dan fit zijn en aan de slag. Ik ga straks gewoon de concurrentie aan. En dan zie ik wel wat er gebeurt.”

Jeroen Houwen staat sinds 2012 onder contract bij Vitesse. Hij werd in 2018 een half seizoen verhuurd aan Telstar en in 2020 de tweede seizoenhelft aan Go Ahead. Zijn beste periode had hij in het seizoen 2017 - 2018 toen hij de tweede seizoenhelft en gedurende de Europese playoffs elf wedstrijden op rij het doel van Vitesse-hoofdmacht verdedigde.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl