5 oktober 2019 In de media

Nummer 4 wedstrijd levert zege op: 2-1

Vitesse heeft de jaarlijkse Nummer 4-wedstrijd tegen FC Utrecht met 2-1 gewonnen. In het duel, dat in het teken staat van Mister Vitesse Theo Bos en KWF Kankerbestrijding, maakte Max Clark met een kopbal de openingstreffer. Nog voor de rust deed Adam Maher wat terug namens FC Utrecht. Na de onderbreking bezorgde Tim Matavz Vitesse de zege. Bij Vitesse maakte Eli Dasa zijn basisdebuut.
Het eerste gevaar van de wedstrijd speelde zich af voor het doel van FC Utrecht-goalie Maarten Paes. Oussama Tannane vond na een goede actie Riechedly Bazoer, maar de middenvelder schoot hard naast. Op het moment dat de vierde minuut in de klok zat, stond het publiek in GelreDome massaal op en klapte het voor Mister Vitesse Theo Bos. Hij overleed in februari 2013 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Uitgerekend op de dag van ‘zijn’ wedstrijd, zou Theo Bos 54 jaar geworden zijn.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel vlak daarna. Tannane vond met een perfecte corner Clark en de Britse linksback kopte snoeihard raak: 1-0. Tannane kreeg zelf ook een uitstekende mogelijkheid op een doelpunt. Hij slalomde door de verdediging van de bezoekers, maar de buitenspeler miste vervolgens de tijd en de ruimte om af te drukken.

Na 34 minuten moest Tannane noodgedwongen gewisseld worden. Uit een luchtduel kwam hij ongelukkig terecht, waarna hij per brancard het veld moest verlaten. Navarone Foor verving Tannane. FC Utrecht kwam daarna beter in de wedstrijd en antwoordde met de gelijkmaker. Een afstandsschot van Maher viel achter Pasveer: 1-1.

Bij de Domstedelingen verliet Abass in de rust het veld voor de sterke Jean-Christophe Bahebeck. Dat leidde ertoe dat de ploeg van oud-Vitessenaar John van den Brom meer grip op de wedstrijd kreeg. Via Sander van de Streek noteerde FC Utrecht de eerste kans van de tweede helft, maar Pasveer was alert op het schot van de aanvaller. Vitesse had nog niet veel gecreëerd na de rust, maar kwam wel voor de tweede keer op voorsprong. Een mislukt schot van Clark kwam voor de voeten van Matavz en zijn inzet viel door de handen van Paes: 2-1.

De ingevallen Jay-Roy Grot zette niet veel later een goede actie op aan de rechterkant. Hij ging op snelheid langs Mark van der Maarel en omspeelde Paes, maar Klaiber stond er nog om de voorzet op te ruimen. Zo hield hij de vrijstaande Matavz van zijn tweede treffer af. Linssen kreeg de volgende grote kans om de nekslag uit te delen, maar Paes keerde het lobje van de Vitesse-aanvoerder. Het slotoffensief van FC Utrecht richtte niks meer uit, waardoor Vitesse nu al twintig thuisduels op rij ongeslagen is.

Volgende week is Vìtesse vrij van competitieverplichtingen in verband met de interlandperiode. De Eredivisie wordt op zaterdag 19 oktober (19.45 uur) hervat met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Erbij zijn in Limburg? Kaarten voor dit duel bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.