Archief
Nieuwe coronamaatregelen: Profvoetbal zonder publiek 28/09/2020

Er wordt geen publiek meer toegestaan bij het voetbal. Dat is één van de ingrijpende maatregelen die het kabinet vanavond om 19.00 uur bekend gaat maken bij een speciale persconferentie, melden ingewijden.

Ook het gezamelijk thuis kijken naar voetbal wordt beperkt. Het kabinet trekt naast regionale maatregelen ook een aantal landelijke regels uit de kast. Zo wordt de landelijke norm voor gezelschappen bij mensen thuis teruggebracht naar 4 personen.

Bij Pathé Arnhem naar Vitesse kijken in de filmzaal wordt ook ingeperkt. Dat valt onder de publieke ruimtes en daar mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook voor horeca. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend.

Naar verluidt worden de aangescherpte maatregelen over 3 weken geevalueerd.

Vanavond om 19:00 uur houden premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie om de maatregelen toe te lichten. Ze staan onder druk om vooral meer landelijke maatregelen te treffen en minder verschillende per regio. 

Gisteren spraken ministers uit het kabinet en experts van het RIVM op het Catshuis informeel over de corona-aanpak. Vandaag was daarop overleg met het hele kabinet, ook deskundige Kim Putters (SCP) en hoge ambtenaren van bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam sloten daarbij aan. Vanmiddag is er ook nog een overleg met de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s. 


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl