Archief
Musaba maakt mogelijk transfer naar Fortuna Sittard 01/09/2020

Richie Musaba verruilt Vitesse voor Fortuna Sittard volgens de Gelderlander. De Limburgers zijn vervolgens van plan de middenvelder te stallen bij partnerclub FC Dordrecht.

Vitesse is met Fortuna Sittard in onderhandeling en zou in de 'afrondende fase van de transfer' zijn, aldus de regiokrant.

Musaba (19) wil weg bij Vitesse. Hij claimde een toezegging te hebben van de vorige technisch directeur en is na het terugplaatsen van de eerste selectie naar de Vitesse Onder 21, niet meer op Papendal verschenen en weigerde te komen trainen.

Richie Musaba mocht van technisch directeur Johannes Spors en trainer Thomas Letsch tijdens de voorbereiding aansluiten bij de hoofdselectie van Vitesse. Na evaluatie van de voorbeiding werd hij samen met Brend Leeflang, Yassin Oukili, Roy Kuijpers in de Onder 21 van Vitesse geplaatst. Daar was Musaba het niet mee eens en bleef sindsdien thuis,

Hij lijkt nu door Fortuna te worden ingelijfd en gestald in de eerste divisie bij Dordrecht. De twee clubs hebben sinds kort een samenwerkingsverband

Musaba is sinds 2013 onderdeel van de Vitesse-academie en maakte in het seizoen 2018-2019 zijn debuut bij de hoofdmacht van Vitesse. Hij scoorde tijdens die wedstrijd.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl