Archief
Mooie bekroning voor Clarke-Salter na seizoen in Arnhem 17/06/2019

Na een jaar in Nederland sluit Jake Clarke-Salter het seizoen af in Italië, waar hij met Jong Engeland uitkomt op het EK voor spelers onder de 21.

De verdediger is door coach Aidy Boothroyd gekozen als aanvoerder van zijn team.

Clarke-Salter speelde dit seizoen 36 wedstrijden in het shirt van Vitesse, dat hem huurde van Chelsea. De strijd op het eindtoernooi in Italië is voor hem een bekroning en het aanvoerderschap een beloning. 'Als ik kijk naar de spelers die voor Jong Engeland hebben gespeeld en de kwaliteit die we op dit moment in de selectie hebben, voel ik me zeer vereerd dat ik aanvoerder mag zijn', reageert Clarke-Salter tijdens een persmoment van het beloftenteam.Aanbevolen: EK Onder-21: toptalenten gaan de catwalk op'Het is een grote verantwoordelijkheid om het team te leiden en er zorg voor te dragen dat we op en buiten het veld onze waarden tonen. We hebben een belangrijke taak voor ons liggen, het wordt zwaar als we succesvol willen zijn op het EK', blikt de Engelsman vooruit.

Engeland speelt op dinsdag de eerste wedstrijd op het toernooi, tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Vervolgens zijn Roemenië en Kroatië de tegenstanders in de groepsfase. De Engelsen wonnen het EK in 1984 voor het laatst, van de afgelopen vijf keer dat Engeland meedeed aan het Europese eindtoernooi strandde het land driemaal in de groepsfase. In 2017 (halve finale) en 2009 (finale) waren de Engelsen dicht bij succes.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl