Archief
Minister schetst scenario van minimaal een jaar Eredivisie zonder publiek 07/05/2020

Het Nederlandse betaalde voetbal moet rekening houden met een langere periode van duels achter gesloten deuren. Minister Hugo de Jonge spreekt van een periode van zeker een jaar.

Vanaf 1 september is betaald voetbal in Nederland naar alle waarschijnlijkheid weer mogelijk. Maar een terugkeer van wedstrijden mét publiek laat beduidend langer op zich wachten. Vooralsnog is het gissen naar een termijn waarop de poorten van de stadions weer opengaan.

Minister De Jonge koppelt het openstellen van massale evenementen als voetbalwedstrijden aan de beschikbaarheid van een vaccin. 'Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen', zegt de minister in een brief aan de Tweede Kamer. 'Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.'

Aanvankelijk had het kabinet de beschikbaarheid van een vaccin niet zo zeer gekoppeld aan het toestaan van grote evenementen.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl