Archief
Maxi Wittek: "Ik voel me helemaal op mijn gemak in Arnhem" 03/10/2020

Maximilian Wittek heeft zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast bij Vitesse. Vanaf zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen is de Duitser al een vaste waarde. Hij voelt zich thuis bij Vitesse.

"Jullie zijn zo relaxed", vertelt hij aan de Gelderlander. "Dat valt me echt op. Sinds ik hier ben, ontmoet ik hartelijkheid. Behulpzaamheid. Gemoedelijkheid. Ik voel me helemaal op mijn gemak in Arnhem."

Ook Vitesse-trainer Thomas Letsch is die mening toegedaan. "Maxi is binnengestapt en heeft nooit meer omgekeken. Het is alsof hij hier al jaren speelt."

Wittek houdt van het voetbal in zijn nieuwe thuisland. "Het Nederlandse voetbal is geweldig. Hier is het voetbal heel erg technisch. De eredivisie is over de gehele linie ook beter dan de Tweede Bundesliga.. Ik leer zo het beste van twee werelden. Ik ben in de zomer overgestapt naar Vitesse. Ik ben hartstikke gelukkig."

Zaterdagavond staat Maxi(milian) Wittek weer in de basis bij Vitesse. Tegenstander om 16.30 uur in stadion GelreDome is Heracles Almelo.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl