Archief
Lokale driehoek laat oefenduel met Oost-supporters toe 30/08/2020

Op zaterdagmiddag speelt Vitesse een oefenduel in stadion GelreDome tegen SV Darmstadt 98. De lokale driehoek heeft toestemming gegeven voor zo'n tweeduizend toeschouwers maar met de restrictie dat er alleen supporters op de Oost-tribune plaatsnemen.

De wedstrijd is een test voor Vitesse met het coronaprotocol voor het spelen met publiek in de competitie.

Voor het oefenduel Vitesse - SV Darmstadt 98 mogen de seizoenkaarthouders die nu al een stoel hebben op de Oost-Tribune, stadion GelreDome bezoeken van de locale overheden. ,"Zij krijgen een persoonlijk bericht en mogen de wedstrijd gratis bijwonen. We zijn blij dat we eindelijk in eigen huis weer voor publiek kunnen voetballen”, zegt een clubwoordvoerder van Vitesse.

Tijdens het duel, dat om 13.30 uur begint, moeten supporters 1,5 meter afstand van elkaar houden. Alleen supporters op de Charly Bosveld Oost-Tribune worden toegelaten op last van de overheden. De andere tribunes blijven dicht. "Dat is op dit moment het hoogst haalbare”, aldus Vitesse-directeur Pascal van Wijk.

Het duel was oorspronkelijk gepland om in Duisland gespeeld te worden. Vitesse-directeur Pascal van Wijk en zijn collega Johannes Spors hebben zich persoonlijk ingespannen om de wedstrijd naar GelreDome te halen en met publiek te mogen spelen. Dat is deels gelukt omdat de overheden het beperken tot de Oost-tribune.

Vitesse had gehoopt ook toestemming te krijgen voor het spelen met supporters op alle tribunes in GelreDome tegen Fortuna Dusseldorf. Dat werd door de overheden afgewezen met als reden dat er onvoldoende politie-inzet op de been was te brengen in verband met de overbelasting van de bezetting in de regio Arnhem en het verlenen van assistentie elders, de afgelopen weken.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl