Archief
Letsch: "Wij kunnen iedereen verslaan" 03/10/2020

Vitesse speelt op zaterdag 3 oktober (16.30 uur) een thuiswedstrijd vs Heracles Almelo. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet moeten we het helaas zonder jullie, onze supporters, doen.

In GelreDome gaan we op jacht naar de derde zege van dit seizoen. We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en verdediger Jacob Rasmussen.

Vorige week leed Vitesse een nipte nederlaag bij Ajax: 2-1. Ondanks de verliespartij kwamen de Arnhemmers uitstekend voor de dag in de Johan Cruijff Arena. Letsch kijkt met gemengde gevoelens terug op dat duel. “We hebben twee belangrijke lessen geleerd in Amsterdam”, stelt de hoofdtrainer. “De eerste is dat we het op de cruciale momenten niet slim deden en daar fouten maakten. Ten tweede weten we door ons goede spel daar nu wel dat wij iedereen kunnen verslaan. Als we dat meenemen naar dit weekend, winnen wij van Heracles”, aldus Letsch.

Hij staat in GelreDome tegenover collega en landgenoot Frank Wormuth. Letsch: “Heracles is een gestructureerde ploeg. Ze hebben een goed plan tegen ieder team, dat bleek wel tegen PSV. Toen vond ik Heracles zelfs beter. Maar wij hebben ook een goed plan voor dit weekend. We laten al drie wedstrijden een heel behoorlijk niveau zien, dus we zijn goed op weg. Hopelijk kunnen we dit doortrekken tegen Heracles.”

Rasmussen heeft de training hervat nadat hij vorige week positief testte op het coronavirus. De Deense verdediger sloot donderdag pas aan bij de groepstraining en maakt daarom tegen Heracles nog geen deel uit van de wedstrijdselectie. “Dat ik thuis moest blijven, was moeilijk. Maar nu voel ik mij weer goed”, zegt Rasmussen. “Ik heb weinig klachten gehad en richt me er nu op om terug te komen. Fysiek en conditioneel heb ik een kleine achterstand en ik hoop zo snel mogelijk weer minuten te maken.”

Naast Rasmussen mist Vitesse ook Sondre Tronstad tegen Heracles Almelo. De middenvelder is nog niet fit genoeg na een enkelblessure.

 

Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl