Archief
Leonid Slutskiy baalt van VAR-moment 30/08/2019

De Vitesse-coach baalt nog steeds van het 1-1 gelijkspel bij Heracles van afgelopen zaterdag. "Uiteindelijk blijkt dat de VAR een fout maakt”, stelt hij in de Gelderlander.

"Dat kost ons punten. Nu rolde er een gelijkspel uit. Ik vind dat op zich een prima resultaat. Ik vind het erg vreemd dat ervan wordt uitgegaan dat wij bij Heracles zomaar moeten winnen." 

De Vitesse-coach ziet een Vitesse dat nog steeds in opbouw is. "Het verwachtingspatroon naar Vitesse ligt dan veel te hoog, vind ik. Wij zijn nog in ontwikkeling. We speelden een half uur goed in Almelo. We moeten dus nog stappen zetten.”

Na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo tegen Vitesse gaf beoordelaar Wiedemeijer aan dat de gelijkmaker van Heracles niet toegekend had mogen worden wegens een beslissende duwfout van Dessers en dat de spelsituatie op de scheidsrechtersbijeenkomst van de maandag daarop besproken zou worden.

De foutieve beslissing van VAR Nijhuis kostte Vitesse twee punten en een gele kaart voor de protesterende aanvoerder Linssen.

Een week eerder liep Linssen ook al tegen een onterechte gele kaart aan tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle omdat zijn inlopen bij de penalty wél bestraft werd, maar die van PEC-speler Reijnen niet. Scheidsrechter Dieperink gaf na afloop toe dat hij onterecht geel had gegeven.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl