Archief
Kort Vitesse-internationals nieuws 05/09/2020

Vrijdag kwamen drie van de vijf Vitesse-internationals in actie. de nationale teams van Doekhi, Dasa en Bero speelden hun eerste wedstrijd in deze interland periode.

Eli Dasa speelde de hele wedstrijd bij Israël tegen Schotland in de Nations League. Het duel eindigde in 1-1. Israel staat tweede in de poule na een wedstrijdronde.

Vitesse-middenvelder Matus Bero bleef 90 minuten op de bank bij Slowakije tegen Tsjechië in de Nations League. Het duel eindige in een 1-3 overwinning voor Tsjechië. Bij Tsjechië speelde oud-Vitessenaar Tomas Kalas de hele wedstrijd

Danilho Doekhi werd na 64 minuten gewisseld bij Jong Oranje in de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland. Op dat moment stond de stand al op 0-4 en kregen mede selectiegenoten een kans op speeltijd. Jong Oranje won uiteindelijk met 0-7. De Oranje-talenten staat fier bovenaan in hun poule met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Armando Broja kwam nog niet in actie met Jong Albanië. De geboren en getogen Engelsman heeft Albanese ouders en mag daarom uitkomen voor het nationale elftal van Albanie. Hij speelt interlands tegen Oostenrijk en Andorra

Lois Openda komt een wedstrijd uit voor Jong België. De Rode Duivels spelen op dinsdag 8 september in Leuven tegen Jong Duitsland. De inzet is kwalificatie voor het EK.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl