Archief
Kort Vitesse-internationals nieuws 08/09/2020

Maandag kwamen de overige drie van de vijf Vitesse-internationals in actie. De nationale teams van Dasa, Bero en Broja speelden hun tweede wedstrijd in deze interland periode. Vitessenaren Bero en Dasa waren zelfs elkaars tegenstanders in de Nations League.

Armando Broja heeft zijn debuut voor het nationale team van Albanië mogen maken. Hij werd overgeheveld van Jong Albanie naar het Nationale elftal en kon zijn eerste échte 'cap' noteren.
De Vitesse-spits, die gehuurd wordt van Chelsea, viel na 75 minuten in. Albanië verloor de wedstrijd tegen Litouwen echter: het werd 0-1. Albanie staat met drie punten uit twee wedstrijden tweede in groep 4 van Divisie C in de Nations League.

De strijd tussen Vitesse-spelers Eli Dasa en Matus Bero is onbeslist gebleven. Israël en Slowakije speelden met 1-1 gelijk. Zowel Dasa als Bero speelden de volle negentig minuten voor hun nationale elftallen.
In groep 2 van Divisie B in de Nations League staat Israel derde met twee punten uit twee wedstrijden. Bero's Slowakije staat vierde met één punt uit twee gespeelde wedstrijden.

Lois Openda komt vandaag in actie voor Jong België. De Rode Duivels spelen dinsdag in Leuven tegen Jong Duitsland. De inzet is kwalificatie voor het EK.

Danilho Doekhi die vorige week samen met Jong Oranje de leeftijdgenoten van Wit Rusland met 0-7 van de mat veegde, speelt vandaag in het Yanmar Stadion van Almere City tegen Jong Noorwegen. Jong Oranje heeft de leiding in hun poule met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Donderdag is de Vitesse-selectie pas weer compleet en zijn alle Vitesse-internationals teruggekeerd in Arnhem.

Vitesse speelt zondag de eerste competitiewedstrijd, uit tegen RKC Waalwijk (16.45 uur)


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl