Archief
KNVB steunt idee Van der Sar: 'Na de winterstop topduels en derby's' 18/06/2020

De KNVB ziet wel iets in het idee dat Edwin van der Sar neerlegde bij de NOS. De directeur van Ajax stelde voor om alle topduels na de winterstop te spelen, zodat de kans het grootste is dat er publiek aanwezig mag zijn.

"Ik denk dat je de topwedstrijden het liefst met publiek erbij wil hebben", zei Van der Sar bij Studio Sport. "Feyenoord - Ajax en Ajax – Feyenoord wil je dan het liefste in de tweede seizoenshelft. Ook wedstrijden zoals Twente tegen Heracles en Groningen tegen Heerenveen, dat zijn regionale derby's. Fantastische wedstrijden voor met name het publiek. Ik denk dat dit een eerlijke manier is om dat soort wedstrijden te laten spelen."

De KNVB ziet wel iets in het plan. Directeur Eric Gudde laat weten dat hij er zelf ook al mee speelde. "Nee, daar verschillen we niet van mening over. Het lijkt me een goed plan om de wedstrijden waar veel publiek op afkomt, de zogenoemde kaskrakers, in de tweede helft van het seizoen te programmeren", citeert het Algemeen Dagblad hem.

"Aan de andere kant blijft het koffiedik kijken. Niemand weet nog wanneer we met publiek kunnen gaan spelen. Maar de afdeling competitiezaken gaat er in elk geval wel mee aan de slag", verzekert Gudde.


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl