Archief
KNVB roept werkgroep 'Vroegtijdig beëindigen competities' in het leven 18/06/2020

Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) van donderdag 18 juni op de KNVB Campus in Zeist is gesproken over mogelijke toekomstige situaties dat de competities weer vroegtijdig zouden moeten worden beëindigd.

Het KNVB-besluit om het afgelopen seizoen vroegtijdig af te sluiten heeft aardig wat stof doen opwaaien. Ook werden vraagtekens bij het besluit gesteld en vond er een brede discussie plaats over de wijze van toekenning van de Europese tickets.

Volgens goed Nederlands gebruik volgt er na zo'n discussie en evaluatie, het in het leven roepen van een heuse werkgroep die voorstellen gaat voorbereiden hoe reglementair met die omstandigheden zal worden omgegaan.

Gudde: 'We mogen ons niet nog eens laten verrassen door een pandemie of door nieuwe beperkende maatregelen door corona. Voor de start van de competitie moeten we de spelregels klaar hebben.'

De werkgroep gaat bestaan uit Gudde, Jean-Paul Decossaux (KNVB), Mark Boetekees (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV), Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie), twee nog aan te wijzen Eredivisie-directeuren, twee nog aan te wijzen Eerste Divisie-directeuren en afgevaardigden van de spelersraad en trainersraad.

Voor de start van de competities in het seizoen 2020/’21 zal hierover besluitvorming moeten hebben plaatsgevonden, zo meldt de KNVB op haar website.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl