Archief
Idrissa 'Idi' Touré: Van Juventus naar Vitesse 05/09/2020

Idrissa Touré, voetbalnaam Idi maakt dit seizoen de tijdelijke overstap van van Juventus naar Vitesse.

De 'Oude Dame' Juventus is een internationale topclub. Dit seizoen zal Touré het met een trapje lager moeten doen. Maar hij is ambitieus in Arnhem.

Touré kijkt nog even achterom. "Juventus is een prachtige club. Ik heb met Ronaldo getraind. Higuain, Hyballa, Chiellini, De Ligt. In het begin was ik wel nerveus. Later waren het gewoon onderlinge duels. Ook met Ronaldo. Dat is de buitencategorie, hè. Een kopduel ben ik met hem maar nooit aangegaan, haha.

"En over de grond heb ik verder niet vaak gewonnen. Ik kan me dat in elk geval niet herinneren. Ik heb bij Juventus veel geleerd. Maar doorbreken bij één van de beste clubs ter wereld is erg moeilijk,” zo verteld Touré in de Gelderlander.

Dat was ook de reden om voor Vitesse te kiezen. Touré wil zich hier in de kijker spelen. Maar komend van een topclub, wordt er ook veel van hem verwacht in Arnhem.

"Die druk doet me niets. Als je in het profvoetbal niet met druk kunt omgaan, is voetbal niet je sport. Wat is druk? Er zijn grotere zaken in het leven dan voetbal. Ik ben euforisch. Het is hartstikke mooi hier te voetballen.

"Ik wil me bij Vitesse laten gelden. Of ik dan een voorkeur heb? Ja, voor het middenveld. Maar ik ben flexibel. Ik zal er staan als de trainer mij nodig heeft.”

Idi Touré heeft nog twee weken om aan zijn medespelers te wennen en zijn plek in de selectie te vinden en af te dwingen. De competitie begint voor Vitesse met een uitduel tegen RKC Waalwijk op zondag 13 september.

Afbeelding

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl