Archief
Hittegolf in Nederland: tropenrooster bij Vitesse 24/06/2019

Door de hitte in Nederland gooit Vitesse het trainingsschema om. De Arnhemse club gaat komende week over een tropenrooster. Dat betekent dat de selectie alleen in de ochtend traint.

Vitesse-coach Leonid Sloetski wilde in de eerste week van de voorbereiding dagelijks twee keer trainen. Eenmaal in de ochtenduren en eenmaal in de namiddag. De Rus ziet daar nu van af. Vitesse traint komende week dagelijks vanaf 9.30 uur. De sessies zullen wel langer dan gebruikelijk zijn. Sloetski wil zijn groep snel fit krijgen.

Vitesse traint de eerste week op Papendal en verblijft vervolgens van 2 tot en met 13 juli in Polen. daar worden vier oefenduels afgewerkt. Tegenstanders zijn FC Midtjylland uit Denemarken (woensdag 3 juli, 16.00 uur) en de Poolse clubs Korona Kielce (zaterdag 6 juli, 17.00 uur) Lech Poznan (dinsdag 9 juli, 16.00 uur) en Pogon Szczecin (vrijdag 12 juli, 16.00 uur).

De rest van het oefenprogramma wordt nog samengesteld. Sloetski wil voor de competitie nog zeker twee wedstrijden spelen. Vitesse start de competitie op 4 augustus meteen tegen Ajax. De landskampioen komt naar Arnhem.


Bron: Gelderlander / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl