Archief
Het Vitesse-protocol voor de eredivisie goedgekeurd door de lokale instanties 30/08/2020

Het protocol voor de eredivisie is inmiddels officieel goedgekeurd door de lokale instanties.

Algemeen directeur van Vitesse Pascal van Wijk: ,,Dat wil zeggen dat ons plan akkoord is bevonden en we, zoals het er nu voorstaat met de huidige actualiteiten, ruim zesduizend supporters kunnen ontvangen bij eredivisiewedstrijden in GelreDome.

We kijken erg uit naar het moment waarop we weer met z’n allen de wedstrijden kunnen beleven,” aldus Van Wijk in de Gelderlander.

Vitesse presenteerde afgelopen woensdag het veiligheidsplan voor competitiewedstrijden in stadion GelreDome aan de lokale driehoek van de Gemeente Arnhem

In verband met de corona omstandigheden werd het overleg voor deze gelegenheid uitgebreid met vertegenwoordigers van Vitesse Arnhem, Supportersvereniging Vitesse en de GGD GHOR Nederland Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.
 
Het plannen van wedstrijdbezoek aan stadion GelreDome volgens corona voorschriften is een forse klus voor de Arnhemse voetbalclub. Vitesse maakte bekend naar verwachting zo'n 6000 personen in stadion GelreDome te kunnen bergen. Het plan van aanpak werd vandaag gepresenteerd aan de lokale overheden.

De Arnhemse club heeft aangegeven haar supporters binnenkort aanvullend te informeren over de coronaregels met betrekking tot het betreden van het stadion, de verwerking aan de tourniquetten, looproutes binnen het stadion, gebruik van toiletten, de verkooppunten van de horeca enzovoort. Het vraagt van iedereen binnen Vitesse en stadion GelreDome extra inzet, flexibiliteit en aanpassingsvermogen en van GelreDome-bezoekers begrip en discipline.

Vitesse gaat na het overleg met de lokale overheden verder aan de slag met de uitrol van het plan van aanpak. Supporters en businessclubleden worden binnenkort nader geïnformeerd door de club.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl