Archief
Grot en Hajek melden zich, Ould-Chikh mag zich tonen 08/07/2019

Met Jay-Ray Grot en Tomás Hajek presenteerde Vitesse afgelopen vrijdag twee nieuwe spelers.

De vorig seizoen voor VVV-Venlo uitkomende Grot, een aanvaller met een verleden bij rivaal NEC, wordt gehuurd van Leeds United. Hajek tekende een driejarig contract en is afkomstig van Viktoria Plzen.

Bilal Ould-Chikh zou de volgende aanwinst kunnen worden, het voormalige toptalent (ex-FC Twente en -Benfica) mag trainer Leonid Slutsky overtuigen in een stageperiode. Ould-Chikh gaat mee naar Polen, net als Mateus Bero die daar aansluit. Roy Beerens en Thomas Bruns zijn in Nederland achtergebleven, zij mogen vertrekken. Alleen Thulani Serero (Afrika Cup-verplichtingen) is nog absent.

Armando Obispo was de eerste nieuweling in Arnhem. Gehuurd van PSV en hopend op zijn Eredivisie-doorbraak. ‘Ik ben toe aan speeltijd en wilde in Nederland blijven’, legt hij uit. ‘Dan is voetballen in een ploeg die voor een topvijf-klassering speelt beter dan in een ploeg in het rechterrijtje. Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik kan mezelf hier laten zien. Toezeggingen heb ik niet gehad, het ligt aan mezelf. Ik moet zorgen dat ik hier mijn ervaring ga opdoen.’

Dat Obispo al vanaf de eerste training present is, duidt erop dat hij geen kans bij PSV zou krijgen in de voorbereiding. ‘Ik wilde snel duidelijkheid. Jonge spelers moeten minuten maken. Ik twijfel niet erg aan mezelf. Dat bedoel ik niet arrogant, maar ik weet wat ik kan. Ik kan wel een leider zijn, dat hoort een beetje bij mijn spel. Ik moet me presenteren en het voelt prima hier. Het is anders natuurlijk. Bij PSV groei je op met het idee dat je altijd moet winnen. Hier weet je dat je ook weleens kunt verliezen. Maar we moeten Europees voetbal halen, dat is me al vanaf het begin goed duidelijk gemaakt.’

Obispo hoopt nog altijd op een doorbraak in Eindhoven, maar is wat uit beeld geraakt. ‘Ik heb vorig seizoen heel weinig gespeeld, dat frustreerde. In de eerste seizoenshelft nog wel bij Jong PSV, maar nadat Nicolas Isimat-Mirin was vertrokken, was ik de vaste vervanger van de centralen uit het eerste. Er viel alleen niets te vervangen, dat was mijn pech.

image

Bron: VI / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl