Archief
Feiten en cijfers: Vitesse - Heracles Almelo 02/10/2020

In speelronde vier van de Eredivisie speelt Vitesse zijn tweede thuiswedstrijd van dit seizoen, dit keer helaas zonder publiek. Op zaterdag 3 oktober (16.30 uur) is Heracles Almelo de tegenstander in GelreDome. Dit zijn de feiten en cijfers bij het duel.

  • De laatste keer dat Vitesse Heracles Almelo ontving in de Eredivisie was twee jaar geleden, op 7 oktober 2018. De Arnhemmers wonnen toen met 4-0 dankzij goals van Navarone Foor, Oussama Darfalou (2x) en Alexander Büttner.
  • Vitesse kan voor het eerst in negentien jaar drie thuiswedstrijden op rij ‘de nul’ houden. In 2001 lukte dit voor het laatst. Tussen mei en augustus 2001 en oktober en november 2001 lukte het Vitesse tweemaal om zo’n serie neer te zetten.
  • Vitesse (4 goals) noteerde dit Eredivisie-seizoen al 57 schoten, het meest van alle Eredivisieclubs.
  • Heracles heeft elf uitwedstrijden op rij in de Eredivisie niet gewonnen (W0-G4-V7). De laatste uitoverwinning van de Almeloërs was op 20 september 2019 op bezoek bij rivaal FC Twente (2-3). Heracles is ook de enige Eredivisieclub die nog geen uitdoelpunt heeft weten te maken in 2020.
  • Bij Vitesse staan een aantal spelers onder contract die in het verleden uitkwamen voor Heracles Almelo: Oussama Tannane, Remko Pasveer en Thomas Bruns.
  • Heracles is de minst accurate club van de Eredivisie tot nu toe. Van de 39 Almelose schoten waren er negen op doel (23%)

Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl