3 november 2019 In de media

Een teleurstellende middag in Emmen

Vitesse heeft voor de tweede keer op rij een nederlaag geïncasseerd in de Eredivisie. De Arnhemmers verloren bij FC Emmen met 2-1.
Michael de Leeuw en Nikolai Laursen brachten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, waarna Nouha Dicko nog voor rust wat terugdeed namens Vitesse. Na de onderbreking lukte het de ploeg van Leonid Slutskiy niet om de opgelopen schade te herstellen.

Vitesse had het in de beginfase moeilijk op bezoek in Drenthe. De thuisploeg kwam in de elfde minuut zelfs op voorsprong. Remko Pasveer verkeek zich op een voorzet van Glenn Bijl, waarna De Leeuw de bal tegen de touwen werkte: 1-0.

Precies elf minuten later was het weer raak voor de rood-witten. Nu was het Laursen die in de rebound de 2-0 maakte, nadat Pasveer daarvoor nog redde op een kopbal van De Leeuw.

De Arnhemmers probeerden zich te herpakken en dat lukte naarmate de eerste helft vorderde. Een minuut nadat Pasveer redde op een schot van Laursen, schoot Dicko de 2-1 binnen. Een voorzet van Eli Dasa werd op doel gekopt door Bryan Linssen. Omdat FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp grote moeite had met de kopbal, kon Dicko in de 33ste minuut voor de aansluitingstreffer zorgen. Bij rust had het ook zo maar gelijk kunnen staan, maar een strakke voorzet van Tim Matavz werd net voor de doellijn weggewerkt en een schot van Dasa ging hard en hoog over.

Na rust zette Vitesse aan. Een schot van Riechedly Bazoer werd gepareerd door doelman Telgenkamp en een aanval via Matus Bero werd in twee instanties niet tot doelpunt bekroond door Jay-Roy Grot. Hij zag zijn pogingen geblokt worden.

In de laatste fase van de wedstrijd kon het alle kanten op. Allereerst zorgde Max Clark er met een goede pass voor dat Linssen ineens vrijgespeeld werd. Het schot van de aanvoerder werd geblokt. Twintig minuten voor tijd kopte FC Emmen-verdediger Michael Heylen uit een corner net over. Zowel de thuisploeg als Vitesse kreeg daarna nog wat mogelijkheden om te scoren, maar het bleef bij 2-1.

Volgende week speelt Vitesse tegen FC Groningen. De wedstrijd in Arnhem begint vrijdag 8 november om 20.00 uur. Tickets scoor je via VITESSE.NL/TICKETS.