Archief
International Doekhi houdt met Jong Oranje 'de nul' 04/09/2020

Een oppermachtig Jong Oranje heeft ook de vijfde wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus gewonnen. Het veelbesproken uitduel met Wit-Rusland eindigde in een enorme 0-7 overwinning. Danilho Doekhi stond in de basis bij Oranje.

De voorbereiding van Jong Oranje verliep niet bepaald vlekkeloos. Bondscoach Erwin van de Looi verdwieen plotseling vam het toneel omdat hij doorschoof naar de technische staf van het Nederlands elftal.

Zijn tijdelijke vervanger Marcel Groninger werd geconfronteerd met een reeks afzeggingen door clubs die hun internationals niet vrij gaven vanwege corona dreiging en de onveilige situatie in Wit-Rusland.

Vitesse-trainer Thomas Letsch dacht daar heel anders over: "Het is een eer om voor je land uit te mogen komen", was het korte comentaar. Doekhi mocht dus van de Vitesse-clubleiding met Jong Oranje op het vliegtuig naar Wit Rusland stappen.

Image

De wedstrijd zelf kende weinig problemen voor de Oranje talenten. Binnen acht minuten stond de stand op 0-2 en, nadat een Wit Russische speler de bal met de hand uit het doel sloeg, moest de thuisploeg verder met tien man. Jong Oranje ging met 0-3 de rust in. 

Na rust scoorde Jong Oranje nog vier keer en kreeg de wedstrijd het karakter van een veegpartij. Uiteindelijk stond er een 0-7 eindstand op het scorebord.

Vitessenaar en centrale verdediger van Jong Oranje, Danilho Doekhi kon in de 64ste minuut tevreden en met een clean sheet op zak de catacomben in lopen. Op dat moment was de stand al 0-4 en werd hij vervangen door Timber.

Wit-Rusland - Nederland 0-7 Boadu (2,33) Koopmeiners (8/pen) De Wit (54,67) Sierhuis (81) Harroui (90)

Opstelling Nederland: Bijlow, Teze, Doekhi (J.Timber/64), Hoogma, Bakker (Floranus/ 72), Gravenberch (Reis/78), De Wit, Koopmeiners (Harroui/64), Lang,Boadu (Sierhuis/64),Kadioglu

Door de overwinning is Jong Oranje nog steeds zonder puntverlies in Groep 7 en staat op 15 punten uit 5 duels. De poulewinnaars van alle negen poules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, net als de allerbeste nummer twee uit die groepen. De acht andere runners-up moeten zich via de play-offs zien te plaatsen.

Danilho Doekhi en Jong Oranje spelen dinsdag tegen Jong Noorwegen. De wedstrijd wordt in Almere gespeeld.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV - Fox - ANP Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl