Archief
De Regiotrainingen zijn weer begonnen 04/09/2020

Vitesse startte woensdag 2 september met een nieuwe serie Regiotrainingen bij Partnerclubs ESA (Arnhem), Apeldoornse Boys (Apeldoorn), Veensche Boys (Nijkerkerveen) en TSV Theole (Tiel).

Tot aan de winter wordt er bij deze vier, van de in totaal 39 Partnerclubs, op de woensdagmiddagen gevoetbald door talentvolle spelertjes uit de regio met het geboortejaar 2011, 2012 of 2013.

Vitesse startte vorige jaar met de zogeheten Regiotrainingen. Daarbij nemen de uitgenodigde talenten eenmaal per week deel aan de Regiotrainingen en blijven ze verder bij hun eigen amateurvereniging voetballen.

Hoofd Vitesse Voetbal Academie, Edward Sturing: "We zijn de afgelopen jaren gestopt met Vitesse O8 en O9. Op dit moment is Vitesse O10 het jongste jeugdteam. Wij geloven erin dat het voor de ontwikkeling van jonge spelers het beste is om langer in hun eigen sociale omgeving te blijven voetballen. Op deze manier verliezen zij niet veel tijd met reizen en houden ze dus meer tijd over voor bijvoorbeeld het sociale contact met vriendjes en klasgenootjes. Daarnaast geeft het ons langer de tijd om de ontwikkeling van deze jonge spelers beter te volgen en daarin de juiste spelers voor onze voetbalacademie te selecteren."

De Vitesse Regiotrainingen staan onder leiding van Bart van Rooijen en worden op locatie verzorgd door Vitesse Academie-trainers: Mitchel Jansen (ESA), Leo van de Kraats (Apeldoornse Boys), Patrick Ax (Veensche Boys) en Richard van der Lee (TSV Theole).


Bron: Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl