Archief
De invulling van trainers bij de Vitesse Voetbal Academie voor het seizoen 2020/21 12/06/2020

Het is bijna zomerstop voor de teams van de Vitesse Voetbal Academie. Hieronder vind je het overzicht van de trainers per jeugdteam voor het nieuwe seizoen.

In maart kwam het seizoen abrupt ten einde door toedoen van het coronavirus. In de afgelopen weken konden de teams weer het veld op en is er onder andere al in de nieuwe samenstellingen getraind. De Vitesse Voetbal Academie gaat door tot eind juni, maar inmiddels gaat de blik al op volgend seizoen.

Zo neemt Nicky Hofs, samen met Tim Cornelisse, Vitesse O21 onder zijn hoede. Theo Janssen wordt verantwoordelijk voor Vitesse O18.  Het volledige overzicht van de trainers voor komend seizoen vind je hieronder.

Drie trainers verlaten de Vitesse Voetbal Academie, die vanaf komend seizoen onder leiding staat van Edward Sturing. Dennis van Beukering, afgelopen seizoen assistent-trainer van Vitesse O19, vertrekt naar Go Ahead Eagles. Daar krijgt hij de O18 onder zijn hoede. Edwin Linssen, die in seizoen 2019|2020 verantwoordelijk was voor Vitesse O17, wordt assistent-trainer bij de A-selectie van De Graafschap. Tot slot trekt ook Gino Roelofs de deur van Papendal achter zich dicht. Hij gaat als sportdocent aan de slag bij de veiligheidsacademie bij ROC Aventus. Helaas lukt het niet om deze fulltime baan te combineren met zijn werkzaamheden binnen de Vitesse Voetbal Academie. Vitesse bedankt Dennis, Edwin en Gino voor hun inzet voor de Vitesse Voetbal Academie en wenst hen alle succes in de toekomst.

Edward Sturing, Hoofd Vitesse Voetbal Academie: “Sinds mijn benoeming als Hoofd Vitesse Voetbal Academie heb ik met Johannes gesproken over de invulling van de academie. Het belangrijkste voor de korte termijn is om de staf en alle jeugdteams in te vullen. Daarom is het prettig dat de kern van de trainers is ingedeeld.”

Sturing gaat in op enkele ontwikkelingen: “De belangrijkste ontwikkeling zit in de structuur van Vitesse O21 en Vitesse O18. Het oudste team gaat in een nieuwe competitie voetballen. En waar je voorheen een O19-team had, is dat nu Vitesse O18 geworden. Daarnaast hebben we besloten om geen O9 team te herbergen. We zijn van mening dat zulke jonge spelertjes zich het beste in hun eigen omgeving kunnen ontwikkelen en daar ook voetballen. Wel gaan we door met de Regiotrainingen. Op vier locaties bij Partnerclubs in de regio wordt op woensdagmiddag training gegeven, zodat deze jonge talenten op die manier toch onder de Vitesse-vlag kunnen voetballen.”

Hieronder vind je het overzicht van de trainers per jeugdteam.

Trainers Vitesse Voetbal Academie seizoen 2020|2021

Vitesse O21: Nicky Hofs en Tim Cornelisse
Vitesse O18: Theo Janssen (hoofdtrainer) en Corian Wigboldus (assistent-trainer)
Vitesse O16: Patrick Ax
Vitesse O15: Richard van der Lee
Vitesse O14: Frank van Kouwen
Vitesse O13: Mitchel Jansen
Vitesse O12: Jos Dietrich
Vitesse O11: Bart van Rooijen
Vitesse O10: Ken van den Broek

Rein Baart en Marc te Witt zijn de keeperstrainers binnen de voetbalacademie.

Op dit moment zijn er nog gesprekken gaande met diverse assistent-trainers en elftalleiders voor de verschillende teams.

De teams starten op de volgende momenten aan seizoen 2020|2021:

Vitesse O21 en O18
Maandag 27 juli

Vitesse O16, O15, O14 en O13
Donderdag 6 augustus

Vitesse O12 en O11
Maandag 10 augustus

Vitesse O10
Dinsdag 11 augustus

Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl