Archief
Danilho Doekhi opnieuw bij definitieve selectie Jong Oranje 03/10/2020

Erwin van de Looi heeft Vitesse-verdediger Danilho Doehki opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de wedstrijden tegen Jong Gibraltar en Jong Cyprus.

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Gibraltar en Jong Cyprus. 

De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar wordt gespeeld op donderdag 8 oktober om 20.00 uur in stadion De Koel in Venlo.

De uitwedstrijd tegen Jong Cyprus staat voor dinsdag 13 oktober op het programma. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld in de AEK Arena in Larnaca.

Afbeelding

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. De groepsfase van het EK 2021 is van 24 maart tot en met 31 maart en de finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden.

Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië doen zestien landen mee.

Naast de twee organiserende landen zijn dit de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee, gemeten over alle negen EK-kwalificatiegroepen. In de finaleronde strijden er nog acht landen om de felbegeerde titel.

Jong Oranje staat na 6 wedstrijd met het maximaal haalbare 18 punten bovenaan.


Bron: OnsOranje - Bew. SV / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl