Archief
Danilho Doekhi leerde belangrijke lessen van oom Winston Bogarde 29/08/2020

Danilho Doekhi is begonnen aan zijn derde seizoen bij Vitesse en is daarmee al een van de oudgedienden in het team van de Arnhemmers.

De 22-jarige centrumverdediger is na het gelijkspel (2-2) tegen Fortuna Düsseldorf, vorig seizoen actief in de Bundesliga, nog ongeslagen met Vitesse in de voorbereiding (vier zeges en vier gelijke spelen)

"Wat voor waarde hechten jullie aan dit gelijkspel?

"Het was een mooi meetmoment voor ons tegen een goede ploeg. We hebben twee goals uit spelhervattingen tegen gekregen. Daar moeten we aan werken. Dat hebben we ook al eerder gedaan, maar het blijft een aandachtspuntje.”

Ben je gewend aan het 3-5-2-systeem waarin jullie tegen Fortuna Düsseldorf speelden?

"Jawel, het is nu de derde wedstrijd dat we daarin spelen. We beginnen er nu automatismen in te krijgen. Bij 3-5-2 moet ik wat meer aan de zijkant spelen dan ik gewoon was. Ik raak er nu steeds meer aan gewend.”

In dit systeem heb je Riechedly Bazoer naast je staan, die de ballen opeist. Hoe is dat voor een centrale verdediger?

"Riechedly is een goede voetballer. Als hij aan de bal kan komen in de opbouw is dat een pluspunt voor ons. Als hij achterin niet aan de bal kan komen, kan hij doorschuiven naar het middenveld. We hebben meerdere mogelijkheden.”

Gaat het dit systeem worden komend seizoen?

"Ik denk een combinatie tussen dit systeem en het 4-4-2-systeem, dat we in de eerste paar oefenwedstrijden hebben gebruikt. Ik denk dat deze trainer sowieso verschillende systemen wil gebruiken. Afhankelijk van de tegenstander.”

Je hebt een nieuwe partner centraal achterin (Jacob Rasmussen) gekregen. Voel je meer verantwoordelijkheid, omdat je al langer bij de club zit?

"Zeker. Dit is mijn derde seizoen. Het is een belangrijk jaar voor mij. Ik moet een van de belangrijkste spelers zijn voor het team.”

De competitiestart nadert. Heb je het gevoel, dat jullie op de goede weg zijn?

"Ik heb wel het gevoel dat we goed op weg zijn. Er moeten nog wel een paar puntjes op de i gezet worden. Dat kan ook nog aan het begin van het seizoen. Hoe meer wedstrijden we zullen spelen, hoe beter het zal gaan.”

Jullie trainer Thomas Letsch is een aanhanger van het zogenaamde ’Vollgasfussbal’. Wat merk jij daarvan?

"We spelen met veel intensiteit. Veel druk zetten, veel één-op-éénsituaties overal op het veld. Als we de bal niet hebben, proberen we die snel te veroveren. En idealiter ook weer snel naar voren te spelen. Als dat niet kan, moeten we de bal in de ploeg houden.”

Hoe bevalt de werkwijze van Letsch?

"Dat bevalt goed. We hebben goed getraind in de voorbereiding en qua systemen bevalt het ook wel. Tot nu hebben we een goed gevoel bij de trainer. Vooraf had ik verwacht dat het veel lopen zou worden. Het zijn lange trainingen, veel langer dan bij de vorige trainers, maar gelukkig wel veel met de bal. Het zijn zware en lange dagen, maar het is niet zo dat we alleen boslopen moeten doen. Wel trainen we vaak twee keer per dag en zijn we ’s middags pas na vijven klaar, maar dat is nu de voorbereiding en ik weet hoe dat straks gedurende het seizoen gaat zijn.”

Winston Bogarde is jouw oom dus je hebt veel trainerskennis binnen je familie. Krijg je vaak tips en adviezen van hem?

"We hebben af en toe wel contact. Het is leuk, dat hij dit seizoen assistent-trainer is bij Ajax, zodat we elkaar bij de wedstrijden gaan tegenkomen. Toen ik bij Ajax speelde, kreeg ik vaak tips, want toen werkten we ook samen. Hij was verdedigerstrainer in de A1 en later ook assistent bij Jong Ajax. We hebben toen heel nauw samengewerkt. Ik heb er veel aan gehad. We zijn een echte voetbalfamilie, er zit genoeg talent in de familie. Melayro Bogarde, die nu bij Hoffenheim speelt, en zijn broer Lamar Bogarde, die in de jeugd van Feyenoord zit, zijn ook neven van me. Het grappige is dat we allemaal verdedigers zijn. Blijkbaar past dat bij onze familie.”
 
Voetbal-vitesse-ajax - Anp Archief
Ajax-verdediger Winston Bogarde heeft het aan de stok met 'mister Vitesse', Theo Bos

Bron: TG / Foto's SV - ANP Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl