Archief
Cornelisse junior dolblij met Vitesse-mijlpaal 01/08/2020

Vitesse-KVC Westerlo was een van de vele oefenduels die deze zomer worden afgewerkt in de voorbereiding, maar voor Enzo Cornelisse (17) en Daan Huisman (18) was het een zeer memorabele wedstrijd.

De twee jeugdspelers van Vitesse speelden voor het eerst in hun carrière een wedstrijd met het eerste in de Gelredome.

"Ik had hier nog nooit op het veld gestaan. Het dichtst bij ben ik er geweest als ballenjongen en nu mag ik zelf voetballen op dit mooie gras. Het was echt heel leuk”, vertelde Enzo Cornelisse.

Voetbalfamilie

Cornelisse komt uit een echte voetbalfamilie. Niet alleen vader Tim speelde profvoetbal, maar ook oom Yuri Cornelisse (TOP Oss, Anderlecht, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Groningen, ADO Den Haag), terwijl opa Jos Cornelisse jeugdtrainer was bij AZ. ,,Hopen dat ik nu ook in het rijtje kom. Ik ben er dichtbij, ik kan het ruiken.”

Vader Tim Cornelisse is nu jeugdtrainer bij Vitesse. ,,Hij was op de tribune”, aldus Cornelisse, die in de tweede helft in het veld kwam als vervanger van nieuwkomer Jacob Rasmussen. ,,Ik was altijd al gek op voetbal. Sinds ik kon lopen, was ik met de bal bezig. Het was vanzelfsprekend dat ik ook zou gaan voetballen. Vanaf de tijd dat mijn vader bij FC Utrecht speelde, ging ik elke thuiswedstrijd mee naar de Galgenwaard.”

De jeugdige Cornelisse staat zijn mannetje tussen de grote jongens van het eerste. ,,Ik denk dat ik goed bezig ben. In het begin was het wennen, maar ik merk dat het vooruit gaat. We hebben nu drie wedstrijden gespeeld en drie keer gewonnen, dus we zijn lekker bezig. Het is een eer dat ik met het eerste kan meespelen. Ik geniet ervan”, aldus Cornelisse die zowel in de verdediging als op het middenveld kan spelen.

,,Ik kan op meerdere positie uit de voeten. Waar de trainer me nodig heeft, speel ik”, aldus de jeugdige verdediger. ,,Mijn doel is dit seizoen om mijn eerste minuten in de Eredivisie te maken. Daar ga ik keihard voor werken.”

Huisman scoorde al twee keer


Ook Huisman glunderde na zijn eerste 45 minuten als speler van Vitesse 1 in de Gelredome. ,,Het eerste halen is sowieso al een mijlpaal voor mij, maar dat ik dan hier in dit mooie stadion mag spelen is extra bijzonder. Het is een droom die uitkomt. Ik heb zeven jaar in de jeugd gespeeld en het is altijd mijn doel geweest om in dit stadion te mogen spelen. Het is wel apart zo zonder publiek. Normaal zouden mijn ouders erbij zijn geweest, maar nu hebben ze het gevolgd via een livestream. Ik kom uit Huissen en we zijn echte Vitesse-familie. Normaal zitten we altijd daar op die tribune als Vitesse speelt. Ik ga zelf ook altijd kijken als ik niet bij het eerste zit”, vertelde de boomlange middenvelder, terwijl hij wees naar de tribune achter het doel.

De nieuwe trainer Thomas Letsch geeft in de voorbereiding jonge talenten de kans en de Duitser is erg tevreden over hoe de jonkies zich manifesteren. ,,Enzo Cornelisse had een heel goede pass langs de lijn. Natuurlijk zat er een beetje risico bij, maar dat risico moet je soms ook nemen in het spel. Ik ben absoluut tevreden over wat de jonge spelers laten zien in de voorbereiding. Enzo en Daan hebben het tot nu toe heel goed gedaan in de voorbereiding. Wat ik zie, is dat ze elke training en elke wedstrijd stapjes maken. Daar houd ik van. We zullen zien waar dat toe gaat leiden.”

De technisch vaardige Huisman is blij met de kansen die hij krijgt. ,,Ik had tijdens het trainingskamp in de winterstop al mee mogen trainen met het eerste. Nu krijg ik weer een kans om mezelf te laten zien. Mijn doel voor dit seizoen is zoveel mogelijk leren, veel met het eerste meetrainen en zorgen dat ik beter word. Het zou een droom zijn als ik ook mijn officiële debuut in het eerste zou kunnen maken”, aldus de technisch vaardige middenvelder, die bij Vitesse veel wordt vergeleken met Davy Pröpper.

,,Ik houd van zijn spel. Zijn type spel vind ik aantrekkelijk om naar te kijken. Hij is een fantastische voetballer. Ik heb vaak gehoord in de jeugdopleiding dat die link wordt gelegd, maar ik ben wel gewoon Daan en heb mijn eigen stijl. Ik ben ook meer een box-to-box-speler dan Davy Pröpper. Hij is iets meer controlerende speler en ik ben meer een loper.”
 

Bron: TG / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl