Archief
Contractverlenging Theo Janssen en Edwin Linssen 11/04/2019

De contracten van de (assistent-)trainers Theo Janssen en Edwin Linssen zijn verlengd.

Edwin Linssen tekent nieuw contract
Edwin Linssen heeft een nieuw contract ondertekend. De assistent-trainer van Jong Vitesse zette zijn handtekening onder een tweejarig contract.
 
Linssen kwam vorig seizoen over van Willem II. De oud-profvoetballer van VVV-Venlo, Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard, AEK Larnaca (Cyprus) en De Graafschap begon zijn trainersloopbaan bij de Tilburgers in 2015. Dit seizoen ondersteunt hij trainer Joseph Oosting bij Jong Vitesse. Ook volgend seizoen blijft de 38-jarige Linssen assistent-trainer bij het beloftenteam.
 
Linssen, broer van clubtopscorer Bryan Linssen, is content met het nieuwe contract: “Vitesse is een geweldige club met veel potentie en uitdagende ambities. We zijn bezig met topsport, waarbij we elke wedstrijd willen winnen en elke speler beter willen maken. Maar ook als trainer krijg ik volop de ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen.”
 
Mo Allach, technisch directeur, is ook tevreden: “Met Edwin hebben we een hele waardevolle en stabiele trainer in huis. Zijn eerste seizoen bij Vitesse is van beide kanten goed bevallen en dus zijn we blij dat Edwin langer aan de club verbonden blijft.”
 
Clubicoon Theo Janssen tekent bij
Theo Janssen heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd. Het clubicoon ondertekende donderdagmiddag een verbintenis tot medio 2021. Janssen is op dit moment assistent-trainer van Vitesse O19.
 
Janssen is, nadat hij zijn actieve carrière beëindigde in 2014, begonnen als scout en individueel techniektrainer. De 37-jarige Janssen begon zich snel daarna volledig te focussen op het trainersvak. De Zilveren Vitessenaar was al assistent-trainer bij Jong Vitesse, trainer van Vitesse O16 en is dit seizoen assistent-trainer bij Vitesse O19. Op dit moment volgt Janssen ook trainerscursus TC1.
 
Janssen over zijn contractverlenging: “Ik ben hartstikke blij dat ik een nieuw contract heb ondertekend. Ik wilde niets liever dan trainer blijven bij mijn club. Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren als trainer, is het om geduld te hebben in het trainersvak. Het gaat om ervaring opdoen en stapje voor stapje vooruit te komen. Ik kijk uit naar de komende jaren waarin ik mij verder ga ontwikkelen.”
 
Technisch directeur Mo Allach vertelt: “Theo is natuurlijk een oud-speler en een grote Vitessenaar, maar bovenal maakt Theo stappen als trainer. Dat is voor ons het belangrijkste uitgangspunt geweest. We streven bij Vitesse het hoogst haalbare na in alle facetten. Theo heeft zijn nieuwe contract zelf afgedwongen en gaat nu een volgende fase in.”
 
Op dit moment wordt de staf van de Vitesse Voetbal Academie voor volgend seizoen ingevuld. Zodra dat afgerond is, wordt bekend gemaakt welke trainer welk team onder zijn hoede neemt.
 
Bron: Vitesse / foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl