Archief
Clubs krijgen uitstel om begroting in te leveren 18/06/2020

De Corona-crisis zette zoals verwacht de toon tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) van donderdag 18 juni op de KNVB Campus in Zeist. Onder meer werd besloten om de begrotingen dit jaar later in te mogen leveren. Clubs krijgen uitstel tot minstens 1 oktober.

Toepassing licentiesysteem

De coronacrisis heeft enorme impact op het betaald voetbal. Vandaar dat besloten is om de toepassing van het licentiesysteem aan te passen waarbij de nadruk ligt op het seizoen 2020/’21. Dat betekent onder meer dat alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie de jaarcijfers 2019/’20 en de prognose 2020/’21 uiterlijk op 1 oktober 2020 moeten overleggen.

Mogelijk dat deze datum nog wordt aangepast in verband met de overschrijvingsperiode waarvan de verwachting is dat deze begin oktober zal sluiten. Bestaande plannen van aanpak worden tijdelijk opgeschort

Begroting 2020/‘21

De begroting 2020/‘21 van de sectie betaald voetbal van de KNVB is sterk beïnvloed door het vooralsnog niet toe kunnen laten van publiek

De begroting 2020/‘21 van de sectie betaald voetbal van de KNVB is sterk beïnvloed door het vooralsnog niet toe kunnen laten van publiek. In de begroting is gerekend met het spelen van de vertegenwoordigende elftallen zonder publiek tot en met december 2020, maar er liggen ook scenario’s voor een kortere en langere periode. De gemiste inkomsten in 2019/’20 en 2020/’21 leiden in combinatie met de financiële steun die de bond aan clubs biedt tot een verwacht verlies in beide seizoenen.

Door strikte beheersing van kosten wordt dit verlies beperkt tot rond de miljoen euro. Dit tekort is acceptabel in de gegeven omstandigheden en wordt gedekt met de aanwezige reserves. De clubs hebben de begroting goedgekeurd.


Bron: KNVB - Bew. SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl