Archief
Burgemeester Marcouch complimenteert Vitesse-supporters 05/09/2020

Burgemeesters en supporters zijn niet altijd de beste vrienden. Dat leidt in menige stad tot het verbieden van wedstrijden of ernstig beperkende maatregelen. Ook de gemeente Arnhem en Vitesse worstelen met de gevolgen van corona, maar er is ook wederzijds begrip en de wil om samen tot oplossingen te komen.

Zo nam de veiligheidsdriehoek het besluit dat er voor de zaterdag wedstrijd slechts 2000 supporters de wedstrijd mochten bezoeken. Dat had te maken met de beperkte inzetbaarheid van ondersteunenden diensten.

Vitesse gebruikte het laatste oefenduel van de voorbereiding om alle corona maatregelen te testen en lering te trekken uit de bevindingen. Zo kunnen de thuiswedstrijden van Vitesse gedurende de competitie en de corona periode, toch bezocht worden door alle 6500 (huidige) seizoenkaarthouders.

Burgemeester Marcouch had waardering voor de inspanningen van de Arnhemse eredivisieclub en het gedrag van de Vitesse-supporters. Dat liet hij weten via zijn persoonlijke Twitter-account.

Marcouch: "Vanmiddag heeft de supporter laten zien de winnaar te zijn. Hulde voor alle verantwoordelijke mensen die in GelreDome aantonen dat we in deze tijd van Corona de sport die ons zo lief is samen kunnen beleven. Dank Vitesse voor de goede organisatie."

De competitie begint voor Vitesse op zondag 13 september met een uitwedstrijd. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020 - 2021 met de Airborne-wedstrijd Vitesse - Sparta. Tijdens de competitie mogen er 6500 seizoenkaarthouders in GelreDome de wedstrijden bijwonen.

(Note redactie: de foto's zijn van de Airborne en uitreis 2018 en dus vóór de corona periode)

Afbeelding
Ahmed Marcouch reist als als burgemeester van Arnhem
met een supportersbus van de supportersvereniging mee
naar een uitwedstrijd van Vitesse in de Eredivisie

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl