Archief
Buitink: 'Zo hoog mogelijk eindigen' 14/05/2019

Vitesse speelt woensdagavond haar laatste competitieduel van het huidige seizoen op bezoek bij VVV-Venlo. Het eerste fluitsignaal in De Koel klinkt om 19.30 uur. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Thomas Buitink vooruit op het duel.

Afgelopen weekend boekte Vitesse in GelreDome een ruime zege op De Graafschap door met maar liefst 6-1 te winnen. Dankzij deze overwinning stelden de Arnhemmers een plaats in de play-offs voor Europees voetbal veilig. “Het was een mooi resultaat, waarbij vooral de jonge spelers veel vertrouwen hebben getankt. Dat is belangrijk in de aanloop naar de play-off wedstrijden”, aldus Slutskiy. 

Maximaal haalbare
Welke tegenstander Vitesse gaat treffen in de play-offs is nog niet bekend. Echter zijn de Vitessenaren daar momenteel niet mee bezig en focussen ze zich op het laatste competitieduel tegen het, voor dit seizoen uitgespeelde, VVV-Venlo. “Wij willen zo hoog mogelijk eindigen. Positie vijf is nu het maximaal haalbare en dan treffen we de nummer acht van de Eredivisie. Welke ploeg dat wordt maakt voor ons niet uit. Het belangrijkste is dat wij de play-offs winnen”, vertelt Buitink. Volgens Slutskiy is het geen voordeel dat er voor de Venloënaren niks meer op het spel staat: “Ze spelen zonder druk en hebben geen grote belangen meer bij deze wedstrijd. Ik denk niet dat dat voordelig voor ons is, want ze kunnen vrijuit gaan voetballen.”

Taaie tegenstander
De ploeg van hoofdtrainer Maurice Steijn won haar laatste duel met 2-4 van PEC Zwolle en is inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen. “VVV is een stugge ploeg en Peniel Mlapa speelt met vertrouwen, want hij maakte afgelopen weekend een hattrick. Als we goed in onze organisatie staan en ons eigen spel spelen, zoals we dat tegen De Graafschap deden, moet het goed komen”, verwacht Buitink. Slutskiy: “Ze hanteren veel de lange bal en proberen daarmee vooral Mlapa en Jay-Roy Grot te bereiken. Het is een fysiek team met veel grote spelers die voornamelijk door de lucht gevaarlijk zijn. 

Sterke ontwikkeling
Slutskiy geeft aan dat er woensdag op enkele posities wat wijzigingen worden doorgevoerd: “We gaan een paar aanpassingen doen aan het basiselftal, maar het team dat startte tegen De Graafschap blijft redelijk intact”. Spits Buitink laat tot dusver een goede indruk achter in zijn nog prille carrière door regelmatig trefzeker te zijn. “Ik hoop dat ik er tegen VVV-Venlo en in de play-offs een paar in kan knallen. Het is al een topseizoen voor mij, maar het kan alleen nog maar mooier worden”, sluit Buitink af. 
 
Bron: Vitesse / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl