Archief
Bruns: 'Letsch is duidelijk in de manier van spelen en met veel plezier' 02/10/2020

Twee jaren lang zwierf Thomas Bruns (28) uit Wierden door de eredivisie, omdat toenmalig Vitesse-trainer Leonid Slutsky het niet in hem zag zitten. Dit seizoen is alles anders: de middenvelder doet weer mee, morgen tegen zijn oude club Heracles.

Hoe gaat het?

„Top, de tweede komt er begin volgend jaar aan. En het gaat goed bij Vitesse. Ik speel weer, krijg weer een kans, zo voelt dat echt.”

Dit is je vierde seizoen bij Vitesse, waarom nu wel?

„Er is een nieuwe directeur en met Thomas Letsch een nieuwe trainer. Ik ben fit teruggekomen uit de coronatijd. Fitter dan ik was. Ook met het idee: ik wil er alles aan doen om alsnog in de plannen van de trainer voor te komen. We hebben een gesprek gehad, hij vroeg wat er de laatste jaren was gebeurd. Dat heb ik hem uitgelegd. Hij zei: ‘zorg dat je fit bent, dan krijg je dezelfde kans als de rest’. Hij houdt woord.”

Wat vertelde je hem over de afgelopen jaren?

„In mijn eerste seizoen speelde ik veel onder Henk Fraser, tot ik mijn plek moest afstaan aan Mason Mount. Als voetballer vind je altijd dat je moet spelen, maar Mount was en is beter dan ik. Hij speelt niet voor niets nu bij Chelsea. In zo’n geval moet je ook eerlijk tegen jezelf zijn. Daarna kwam Slutsky en ben ik vooral verhuurd geweest. Als persoon vind ik Slutsky echt een goede man, als trainer was hij niet mijn type.”

Wie is dat wel?

„Het type dat we nu hebben, het type Peter Bosz. Eerlijk, duidelijk in de manier van spelen en met veel plezier. Daar hou ik van.”

Je bent verhuurd geweest aan FC Groningen, PEC Zwolle en VVV. Als je nu terugkijkt, had je die twee seizoenen liever bij Vitesse gespeeld of is het grillige pad ook ergens goed voor geweest?

„Dubbel, lastig. Bij Groningen heb ik een leuke tijd gehad. Toen ik kwam, stonden we bijna onderaan en uiteindelijk haalden we de play-offs. Bij Zwolle liep het niet lekker, maar bij VVV had ik het weer enorm naar mijn zin. Al duurde dat avontuur door corona maar zes wedstrijden. Ik weet hoe het er bij verschillende clubs aan toe gaat, dat neem ik mee in mijn bagage. Aan de andere kant tekende ik niet voor niets vier jaar voor Vitesse.”

Je speelt tegen je oude club Heracles, waar je 6,5 jaar speelde en afzwaaide als aanvoerder. Heb je er nog een gevoel bij?

„Ja, het blijft een bijzondere wedstrijd. Ik ken nog steeds veel mensen. Ik heb deze week nog gefacetimed met Michael Brouwer. Hij keepte tegen PSV en waarschijnlijk ook tegen ons. Mooi voor hem, ik vond dat hij het goed heeft gedaan, dat heb ik hem verteld.”

Nog wat steekjes onder water over en weer?

„Nee, nog niet. Maar ik denk dat ik nog wel een appje van Robin Pröpper en Tim Breukers krijg. Of ik stuur er eentje naar hen. Maar het zullen geen Nick Hengelman-taferelen worden.”

Wat dan?

„Hengelman (oud-doelman van FC Twente en Heracles en nu bij Ajax Cape Town) zette ooit een foto van hem en mij op Instagram. Daarbij stond: ‘#Brunsjepasop’. Dat was natuurlijk een grap, want we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Maar dat zou ik dan weer niet zo snel doen, ha ha. Ik hou het graag tussen ons.”


Bron: Tubantia / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl