18 oktober 2020 In de media

Broja goud waard voor tiental Vitesse

Vitesse heeft met 2-0 gewonnen bij ADO Den Haag. Armando Broja was met twee doelpunten de grote man, Oussama Tannane kreeg op slag van rust rood.

De Arnhemmers kampten met een gehavende selectie vanwege blessures en corona. Matus Bero was geblesseerd, Thomas Bruns testte positief.

In de eerste helft had Vitesse aanvankelijk veel de bal, maar dreigend werd het niet. Na ruim een halfuur opende Armando Broja de score, hij schoot de rebound binnen na een gestopte knal van Openda.

Rode kaart voor Tannane

Oussama Tannane benadeelde net voor rust zijn team. Omdat hij geen vrije trap kreeg ging hij tegen de scheidsrechter tekeer. Dat leverde geel op waarna hij doorging en meteen weer geel kreeg en dus rood.

In de tweede helft hield Vitesse stand, Broja zorgde twintig minuten voor de tijd voor de beslissing. Na een knappe individuele actie rondde hij idem dito af.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV