Archief
Ben jij klaar voor de Airborne-wedstrijd? - Kaarten slechts 7 euro 50! 07/09/2019

Over precies twee weken staat de traditionele Airborne-wedstrijd vs Fortuna Sittard op het programma. Aftrap is om 20.45 uur.

Een speciaal wedstrijdshirt, veteranen die zijn uitgenodigd en diverse sfeeracties. Kortom, ben erbij in GelreDome om de veteranen te eren voor hun bewezen diensten.


Airborne-traditie
Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom de jaarlijkse “Airborne-wedstrijd”. Deze wedstrijd staat in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem vindt ieder jaar plaats in september. De activiteiten zijn een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek. 

Speciaal actietarief
In samenwerking met hoofdsponsors Burgers’ Zoo en Nederlands Openlucht Museum bieden wij jou een speciaal actietarief aan voor het Airborne-duel met Fortuna Sittard op zaterdag 21 september. Vanaf €7,50 (kinderen t/m 16 jaar €3,75) kun jij al bij deze bijzondere wedstrijd aanwezig zijn. De kaartprijzen zijn voor alle tribunes gelijk. Het actietarief is een verwijzing naar het getal 75. Zoveel jaar is het alweer geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond.

Airborne-wedstrijdshirt
In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Slag om Arnhem plaatsvond. Het wedstrijdshirt is daarom geïnspireerd op 75 jaar Airborne. Het shirt heeft de kenmerkende blauwe en maroonrode kleuren, de kleuren van de eerste Britse luchtlandingsdivisie (Airborne). Met dit speciale shirt eren we de veteranen voor hun bewezen diensten.


Airborne-sjaal
Ook dit jaar heeft de Supoortersvereniging Vitesse weer een specials Airborne-sjaal ontworpen. Hij is alleen in Supportershome Monnikenhuize voor en na de Airborne-wedstijd te koop en zolang de voorraad strekt. Reserveren is niet mogelijk. Voor leden op vertoon van hun ledenpas slechts €7,50, voor niet-leden €10,00.

Intocht van de veteranen en hun familie in GelreDome
Tradiotioneel vindt er ongeveer een kwartier tot en half uur voor de wedstrijd de intocht van de veteranen en hun gevolg plaats op de Charly Bosveld Oost-tribine. Zorg dus dat je op tijd op je stoeltje in het stadion zit om hen de eer te bewijzen en dit bijzondere moment mee te maken.
 

Doedelzakspelers in de rust
Tijdens de rust van de Airborne-wedstrijd treden doedelzakspelers op. Deze memorabele act is mogelijk gemaakt door de Supportersverenigng Vitesse en sponsor Medipoint.

After party met de veteranen en hun gevolg in het supportershome
Na afloop van de Airborne-wedstrijd bezoeken de veteranen met hun familie en begeleiders het Supportershome Monnikenhuize. Dat is traditioneel een onvergetelijke happening voor de hele familie met muziek, gezang, aubade van doedelzakspelers en erehaag door de supporters. Uiteraard is het supportershome gratis toegankelijk voor iedereen.


Bron: Vitesse - Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl