22 december 2019 In de media

Bazoer neemt Vitesse bij de hand in duel der afzwaaiende interim-trainers

Vitesse heeft het kalenderjaar 2019 positief afgesloten door thuis ruim te winnen van VVV-Venlo. In het duel der afzwaaiende interim-trainers waren de Arnhemmers vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg, met grote dank aan roerganger Riechedly Bazoer.
Beide ploegen sloten het kalenderjaar 2019 zondag af met een andere hoofdtrainer dan waarmee ze het seizoen waren begonnen. Zo zat Joseph Oosting op de bank bij Vitesse: hij nam het begin deze maand over van de opgestapte Leonid Slutsky. VVV stond in Gelredome onder leiding van Jay Driessen, die als tussenpaus werd aangesteld na het ontslag van Robert Maaskant. Overigens zullen zowel de Arnhemmers als de Venlonaren in 2020 terugkeren met wéér een andere eindverantwoordelijke. Bij VVV stapt Hans de Koning per 1 januari in, terwijl Vitesse naarstig op zoek is naar een vervanger voor interim-trainer Oosting.

Laatstgenoemde werd zondag in de 27ste minuut in de armen gevlogen door uitblinker Bazoer, die de thuisploeg met een daverende knal in de bovenhoek op het spoor zette van een soevereine overwinning. De middenvelder vierde het feestje na de openingsgoal uitgebreid met Oosting (zie hoofdfoto), die voor de wedstrijd bevestigde dat VVV-thuis zijn laatste duel in de huidige rol zou worden. Een paar minuten na zijn treffer stond Bazoer ook aan de basis van de tweede goal. Hij kreeg de bal ingespeeld van Danilho Doekhi, gaf het speeltuig met een fraai hakje vervolgens mee aan diezelfde Doekhi, waarna de centrumverdediger Tim Matavz in stelling bracht: 2-0.

Na rust leek de thuisploeg het allemaal wel te geloven, totdat de bezoekers plotseling wat kansen begonnen te creëeren. In de 65ste minuut moest Remko Pasveer handelend optreden toen VVV-aanvaller Jerome Sinclair plotseling voor hem opdook, niet veel later redde de goalie op een schot van Peter van Ooijen. Dat schudde Vitesse wakker, want net toen VVV vol voor de aansluitingstreffer leek te gaan, kopte Bryan Linssen raak uit een corner van Bazoer. De VAR bekeek de treffer uitgebreid aangezien Linssen bij zijn machtige sprong leek te leunen op een tegenstander, maar de goal werd goedgekeurd.

Door de overwinning neemt Oosting met een prima rapport afscheid van zijn klus als interim-hoofdtrainer. In de drie competitiewedstrijden die hij leidde speelde Vitesse met 0-0 gelijk tegen Feyenoord en werd er gewonnen van FC Twente (0-3) en nu dus VVV. In het toernooi om de KNVB-beker werd er midweeks ook nog eens met 4-0gewonnen van de amateurs van ODIN'59.