Archief
'Letsch geht's los!' 27/05/2020

Thomas Letsch is de nieuwe trainer van Vitesse en tekende een tweejarig contract bij de Arnhemmers. Hij staat voor attractief en aanvallend voetbal met veel pressie op de bal.

Na de periode Leonid Slutskiy kiest Vitesse voor de langere termijn en een meer wetenschappelijke aanpak van voetbal. Data analyse, fysieke intensiteit, profielschetsen voor spelers en trainers. Het is de lijn van technisch directeur Johannes Spors en Vitesse zocht daar een trainer bij. Na een, volgens eigen zeggen van de TD, uitgebreide selectie waarbij Nederlandse en Duitse trainers de revue passeerden, viel de uiteindelijke keuze op de Duitse trainer Thomas Letsch (51)
 
Voor Edward Sturing ligt de functie hoofd opleidingen in het verschiet. Een functie die hem past als een geel-zwarte handschoen. Zeker als TD Spors erin slaagt om het clubicoon in zijn kracht te zetten: op het veld, werkend met zijn trainersstaf en met de Vitesse-talenten. Sturing is geen kantoortijger. Met de ervaren Sturing als onderdeel van nieuwe, Arnhemse technisch hart wordt wellicht ook de gewenste balans gevonden tussen nieuw elan en Vitesse-DNA.
 
Letsch komt van de voetbaltak van Red Bull. De nieuwe trainer moet voor aanvallend voetbal zorgen in Arnhem. Supporters hebben op de social media al gevat een slogan bedacht voor zijn aanpak: 'Letsch geht's los...!'
 
De nieuwe Vitesse trainer is blij met zijn club. "De speelwijze die ik voor ogen heb, komt overeen met de stijl die bij Vitesse past. Ik wil spelers ontwikkelen en intensiteit terugzien op het veld. Ik heb vertrouwen in de combinatie van het technische voetbal van Nederland en mijn ideeën. Hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen in de eredivisie." aldus Letsch in de Gelderlander.
 
Tomas Letsch komt van het Oostenrijkse Austria Wien. Hij bracht de subtopper van de zevende naar de vierde plek. Daarvoor was hij langere tijd actief bij Red Bull Salzburg waar hij zijn stempel drukte op de ontwikkeling van de jeugdelftallen en talent. Red Bull staat bekend om zijn wetenschappelijke aanpak van het voetbal en is daar al jaren succesvol mee. Bij Red Bull was Letsch jeugdtrainer, hoofd opleidingen, assistent en even interim-coach, voor twee duels.
 
Letsch gaat aan de slag in Arnhem in een moeilijke tijd. De coronacrisis drukt zijn stempel op het hedendaagse voetbal en de financiële mogelijkheden. De Arnhemse club is in eerste instantie aangewezen op transfervrije spelers en het implementeren van eigen jeugdspelers. Ook de samenwerking met Chelsea zal wellicht aangesproken worden.
 
Technisch directeur Johannes Spors ziet dat niet als probleem. "Ik heb er alle vertrouwen in dat Thomas, zijn staf en ik iets moois gaan bouwen bij Vitesse." De TD vervolgt "We zijn volop bezig de organisatie klaar te stomen voor de komende jaren. We gaan nu verder bouwen aan onze staf en selectie."
 
Letsch neemt naar alle waarschijnlijkheid een assistent mee. Joseph Oosting zal zijn assistent-trainer worden vanuit de club. Hij wordt gezien als de man van de lange termijn en zal dit seizoen zijn A-diploma gaan halen. Raimond van der Gouw blijft de keeperstrainer.
 
Nicky Hofs is de beoogde trainer van Vitesse Onder 21 jaar. De Arnhemmer moet in het kader van het behalen van zijn trainersdiploma's een eigen team trainen.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl