Archief
'BeNeLiga leidt tot verdubbeling van TV-gelden' 31/08/2020

De plannen rond een gezamenlijke competitie van de belangrijkste betaald voetbal clubs uit Nederland en België worden met de dag concreter.

Zeker nu voetbalclubs als Ajax, Feyenoord. PSV, AZ en Vitesse van de onderzoekers van Deloitte vandaag een financieel plan krijgen voorgelegd waarin deze zogenaamde BeNeLiga voetbalcompetitie tot een inkomstenbron van 400 miljoen euro per jaar kan gaan leiden. Dat is het dubbele dat de voetbalclubs uit Eredivisie (Nederland) en Jupiler Pro League (België) vanaf dit voetbalseizoen als inkomsten uit uitzendrechten jaarlijks op de rekening gestort krijgen.

In Nederland wordt Eredivisie live op FOX Sports uitgezonden. In België is de Jupiler Pro League live via Eleven Sports te bekijken. In het Eindhovense Philips Stadion praten de belangrijkste Nederlandse en Belgische clubs vandaag over het onderzoek van Deloitte. Grootste struikelblok is dat UEFA op dit moment nog geen duidelijkheid heeft gegeven dat de huidige tien tickets voor de Europese voetbal toernooien Champions League en Europa League bij de vorming van een BeNeLiga gehandhaafd blijven. Zowel Nederland en België hebben beiden vijf van dergelijke toegangstickets.


Bron: TotaalTV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl