23 april 2019 In de media

Jong Vitesse legt het na rode kaart af tegen koploper AFC

Jong Vitesse verloor zaterdag in de tweede divisie op eigen veld van koploper AFC uit Amsterdam: 2-3. Joseph Oosting, trainer van Jong Vitesse, vond de nederlaag niet terecht. ,,Vanaf de eerste minuut waren wij de bovenliggende partij.”
Op het zonovergoten sportcentrum Papendal opende de thuisploeg al in de tweede minuut de score door Lars ten Teije. Lang genieten konden de Arnhemmers niet van de voorsprong, want Raily Ignacio maakte al na vijf minuten spelen gelijk en na een treffer van Yordi Teijsse na ruim een half uur, kon AFC met een voorsprong gaan rusten.Rode kaartJong Vitesse startte ook de tweede helft voortvarend. Kort na de hervatting bracht Richie Musaba de partijen weer in evenwicht: 2-2. Het was de opmaat voor een spannende tweede helft. Cruciaal moment was de rode kaart voor Vitessenaar Younes Zakir na een uur speeltijd.

,,Hij kreeg een bal op de doellijn tegen zijn borst, maar de arbiter zag een handsbal", verklaarde Oosting. Daarnaast kreeg AFC ook een strafschop, die werd benut door Kenny Teijsse: 2-3. Hoewel Jong Vitesse daarna nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel kwam van AFC-keeper Patrick Zonneveld, bleef de verdiende gelijkmaker uit.

Jong Vitesse zakte door het verlies naar de tiende plaats op de ranglijst. AFC verstevigde de eerste plaats, met dank aan GVVV dat verrassend won van runner-up IJsselmeervogels.

Jong Vitesse , dat overweegt uit de tweede divisie te stappen, vervolgt de competitie over twee weken (4 mei) met een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.