12 januari 2019 In de media

Razendsnelle tegengoal leidt valse start in voor Jong Vitesse

Jong Vitesse heeft de competitie in 2019 hervat met een thuisnederlaag tegen Excelsior Maassluis. Op een druilerig Papendal had de ploeg van Joseph Oosting het meeste balbezit, maar de bezoekers waren het meest effectief: 1-3.
Jong Vitesse keek al vroeg tegen een achterstand aan. Doelman Bilal Bayazit, samen met Patrick Vroegh en Richi Musaba eerder teruggereisd van het trainerskamp met Vitesse 1, kon al na anderhalve minuut de bal uit het doel vissen. Excelsior Maassluis-middenvelder Stephan Kruithof schoot een vrije trap op randje zestien hard en precies binnen.

Jong Vitesse was in de eerste helft tweemaal gevaarlijk geweest, toen de handige buitenspeler Hicham Acheffay naar de grond werd getrokken in de vijandelijke zestien meter. Jong Vitesse-spits Lars ten Teije zag zijn strafschop gekeerd worden door de naar de juiste hoek duikende Jean Paul van Leeuwen.

De tweede helft begon net als de eerste helft met een vroeg doelpunt van de bezoekers. Excelsior-spits Vincent van den Berg rondde een voorzet keurig af: 0-2. De treffer leek een vroegtijdige beslissing van het Tweede Divisie-duel, want Jong Vitesse wist ondanks veel balbezit maar spaarzaam gevaarlijk te worden.

Een drietal wissels deden Vitesse echter goed; met name invaller Martijn Berden stichtte als rappe rechtsbuiten veel gevaar. Nadat de fysiek sterke centrale verdediger Özgür Aktas tien minuten voor tijd de 1-2 uit een corner binnenkopte, wankelde Excelsior Maassluis. De gelijkmaker viel ondanks enkele hachelijke situaties voor het doel van Van Leeuwen niet. In blessuretijd bepaalde Daan Bijl met een bekeken afstandsschot de wedstrijd in Maassluis’ voordeel (1-3).

,,Je begint natuurlijk slecht, met een tegengoal waardoor je direct achter de feiten aanloopt”, zei Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting na de nederlaag. ,,En dan is het helemaal jammer als je in de eerste helft een penalty mist. Ik vond ons te wisselvallig voetballen, al waren we wel bovenliggend.”

Toch had Oosting nog wel het gevoel dat zijn ploeg ,,de boel recht kon trekken”. Oosting: ,,In de tweede helft zijn er ik weet niet hoeveel voorzetten vanaf de flanken gekomen, maar daar hebben we veel te weinig uitgehaald. Ik denk dat we de bal te vaak net wat te gehaast voortrokken. Daar zullen we op blijven trainen.”

Volgend week zondag gaat Jong Vitesse op bezoek bij Jong Sparta.