14 april 2019 In de media

FC Utrecht en Vitesse komen niet tot scoren

De strijd om een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal ligt nog volop open. Zowel FC Utrecht als Vitesse wisten vanmiddag in een volgepakte Galgenwaard niet tot scoren te komen: 0-0.
Bij Vitesse was er één wijziging ten opzichte van het spectaculaire duel vs PSV. Maikel van der Werff werd na zijn rode kaart voor één duel geschorst. Danilho Doekhi verving hem in het hart van de defensie. Op de bank vond ook één wijziging plaats. Hoofdtrainer Leonid Slutskiy moest voor één wedstrijd vanaf de tribune toekijken. Assistent-trainer Oleg Yarovinskiy nam de honneurs waar.

Op dezelfde plek waar Vitesse vorig jaar de play-offs won, was het nu een belangrijke wedstrijd in de strijd om een play-off ticket veilig te stellen. Het eerste echte gevaar kwam van de thuisploeg. In de negentiende minuut dacht de plaatselijke FC op voorsprong te komen via oud-Vitessenaar Sander van de Streek. De VAR had echter buitenspel waargenomen, waardoor er 0-0 op het scorebord bleef staan.

In de 34ste minuut leek Vitesse op voorsprong te komen. Martin Ødegaard krulde een vrije trap van ruim twintig meter richting de bovenhoek, maar FC Utrecht-doelman David Jensen kwam er met zijn vingertoppen net aan. Vijf minuten na deze poging was het weer Ødegaard die voor dreiging zorgde. Hij kreeg de bal vanuit de rebound, speelde zijn mannetje uit en schoot hard, maar wederom was het Jensen die zijn poging neutraliseerde. Kort voor rust kwam Vitesse nog goed weg, toen Gyrano Kerk de bal net voorlangs kopte.

Na rust werd Vitesse voor het eerst gevaarlijk in de 57ste minuut. De ploeg kwam er via Linssen en Buitink razendsnel uit. Buitink legde af en omdat Ødegaard slim overstapte, ontving Alexander Büttner de bal. De linkspoot haalde uit, maar zijn poging werd geblokt. Na ruim een uur voetballen krulde Ødegaard een vrije trap wederom heerlijk richting het doel, maar opnieuw bracht Jensen redding. Aan de andere kant plukte Remko Pasveer een inzet van Sean Klaiber keurig uit de bovenhoek.

In de 80e minuut mocht Martin Ødegaard aanleggen voor een vrije trap vanaf de rechterkant. De bal van de Noorse aanvaller draaide goed in en belandde op het hoofd van verdediger Clarke-Salter. Via de lat zette hij Vitesse op een 0-1 voorsprong. De euforie was echter van korte duur. Ook nu was er contact tussen de VAR en Higler en ook nu vond de treffer geen doorgang. Vanuit Zeist kwam het seintje dat Clarke-Salter buitenspel stond.

In het laatste bedrijf van de wedstrijd kwamen beide teams niet meer in kansrijke positie voor het doel waardoor FC Utrecht vs Vitesse eindigde zoals het begon: 0-0. Daarmee blijft Vitesse zevende.

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd vs PEC Zwolle. De wedstrijd begint zaterdag 20 april om 19.45 uur. Tickets voor deze wedstrijd scoor je via Vitesse.nl/tickets.