27 januari 2019 In de media

Vitesse zakt door het ijs in Sittard

Vitesse heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Fortuna Sittard. Hoewel Bryan Linssen in de eerste helft de Arnhemmers op voorsprong bracht trokken de Limburgers aan het langste eind door doelpunten van invallers Lars Hutten en Finn Stokkers.
Bij Vitesse begon Matus Bero weer in de basis. Hij is hersteld van een schouderblessure en zijn basisplaats ging ten koste van Roy Beerens. Vitesse begon de wedstrijd in Limburg uitstekend. Al in de zesde minuut dook Vitesse op voor het vijandelijk doel. Na een onderschepping van Oussama Darfalou kwam de bal via Navarone Foor bij Linssen terecht, maar zijn veelbelovende voorzet werd geblokt. Een minuut later kon er wel gejuicht worden. Eduardo legde de bal precies achter de Fortuna Sittard-verdediging neer. Als een duveltje uit het doosje dook Linssen daar op. Met een perfecte aanname bracht hij zichzelf in scoringspositie en de oud Fortuna Sittard-speler rondde beheerst af: 0-1.

Nadat de thuisploeg via een schot, dat naast ging, van Lisandro Semedo wat terugdeed, was het wederom Vitesse dat dicteerde. In de negentiende minuut werd een treffer van Darfalou afgekeurd, omdat hij buitenspel stond. In de 26ste minuut leek de tweede treffer er dan toch te komen. Na een prachtige aanval belandde de bal bij de tweede paal bij Foor, maar hij schoot op de lat. Een minuut later haalde Darfalou hard uit, maar zijn poging vond de vuisten van Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev. Tien minuten voor rust was Foor wederom het eindstation van een mooie aanval. Nu mikte de middenvelder te hoog. Kort voor rust was het namens de thuisploeg wederom Semedo die voor gevaar zorgde, maar hij schoot van dichtbij over.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Vitesse. Ruim tien minuten na rust schakelde Vitesse razendsnel om. Via Darfalou kwam de bal bij Ødegaard. Zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied werd door doelman Koselev met de vingertoppen tot corner verwerkt.

Omdat Vitesse verzuimde om de voorsprong uit te breiden, bleef het lang spannend. In de 74ste minuut kwam Fortuna Sittard zelfs langszij. Invaller Hutten gleed een voorzet vanaf de rechterkant binnen: 1-1. De thuisploeg rook door de gelijkmaker bloed en drong aan richting het doel van Eduardo. Vitesse leek tot vlak voor tijd met één punt huiswaarts te keren nadat Fortuna Sittard druk uitoefende, maar geen grote kansen creëerde.

In de absolute slotfase ging Eduardo echter in de fout toen hij een lange bal van de Fortunezen wilde verwerken. De Vitesse-goalie schoof de bal in de voeten van invaller Stokkers, die geen moment twijfelde. Hij nam de bal ineens op de schoen en schoot van grote afstand het leer in een leeg doel: 2-1.

Vitesse leed daardoor een pijnlijke nederlaag in Sittard. Volgende week speelt Vitesse weer een thuiswedstrijd. Op zaterdag 2 februari komt sc Heerenveen op bezoek in GelreDome. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Tickets koop je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.