11 maart 2018 In de media

FC Utrecht heeft in eigen huis geen kind aan Vitesse

Voor het vijfde seizoen op rij heeft FC Utrecht in eigen huis van Vitesse gewonnen. De nummer vier op de ranglijst wees de nummer zes in de stand met 5-1 terug, mede door twee blunders van doelman Remko Pasveer.
Willem Janssen, Zakaria Labyad, Sander van de Streek en Yassin Ayoub (twee keer) zorgden aan Utrechtse kant voor de doelpunten. Navarone Foor was namens de Arnhemmers trefzeker.

Weinig opwinding
Het eerste halfuur in de Galgenwaard was weinig opwindend. De enige reden tot opwinding was een afstandsschot van Mark van der Maarel, maar Vitesse-doelman Remko Pasveer keerde zijn inzet.Vitesse-doelman Remko Pasveer is met twee blunders zeer ongelukkig. Toch scoorde Utrecht nog twee keer voor rust: Janssen trof doel na goed doorzetten van Ayoub op de achterlijn en Labyad gleed de bal binnen op aangeven van Van de Streek.

Blunders
Na rust bracht Foor de spanning terug met een geplaatst schot. Maar amper vijf minuten later was de marge weer twee na een blunder van Pasveer, die de bal bij een hoge voorzet in de voeten van Van de Streek duwde.

Nadat Ayoub de stand al op 4-1 had gebracht, ging Pasveer opnieuw in de fout. Hij gleed uit bij een terugspeelbal en moest lijdzaam toezien hoe Ayoub zijn tweede van de middag binnen tikte.