26 juli 2018 In de media

Vitesse creëert prima uitgangspositie in Roemenië

Vitesse staat er goed voor na het eerste duel met FC Viitorul in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. In Roemenië werd het 2-2.
De bezoekers kregen wat vroege kansjes, maar naarmate de eerste helft vorderde, werd Viitorul sterker en zette het twee keer de haperende Vitesse-defensie te kijk. Denis Dragus scoorde net voor (kopbal) en net na rust (intikker) en werd beide keren geen strobreed in de weggelegd.

Vitesse deed binnen tien minuten iets terug en nu was Matavz, al leek het per ongeluk, wel trefzeker. De harde voorzet van Alexander Büttner belandde met meer geluk dan wijsheid op het hoofd van de Sloveen, die de bal het doel in zag gaan.

Dat laatste gold ook voor de 2-2 van Bryan Linssen. Een tweede knappe kopbal van de middenvelder raakte de kruising.

Volgende week donderdag is de return in Arnhem. Dan is de wedstrijd om 20.00 uur.