20 maart 2019 In de media

Oefenduel vs sc Heerenveen eindigt onbeslist

Vitesse en sc Heerenveen hebben gelijkgespeeld in een vriendschappelijk duel. In Friesland werd het dankzij goals van Bryan Linssen en Progron Maloku 1-1.
Vitesse speelde woensdagmiddag een oefenduel vs sc Heerenveen. Op trainingsaccommodatie Skoatterwâld in Friesland trad Vitesse uiteraard aan zonder de zeven internationals.

In de eerste helft waren er over en heen wat kansen. Na twee schoten van de thuisploeg, was Vitesse aan de beurt. Max Clark, die voor de gelegenheid als rechtsback speelde, stuurde Linssen diep, maar de goalgetter kwam een teenlengte tekort om de bal onder controle te krijgen. Een minuut later veroverde Mukhtar Ali de bal en bediende hij Linssen. Deze keer ging het harde schot over het doel van sc Heerenveen-doelman Filip Bednarek. Een voorzet van Roy Beerens kwam bij Mohammed Dauda terecht, maar de spits trof geen doel. In de 39ste minuut vond Vitesse wel het net. Linssen schoot in twee instanties raak: 0-1. Remko Pasveer bracht voor rust nog twee keer goed redding op veelbelovende aanvallen van de Friezen.

De thuisploeg kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte. Maloku kreeg de bal onder controle en schoot van dichtbij binnen: 1-1. Over en weer hadden beide ploegen diverse mogelijkheden. Vitesse werd gevaarlijk via Richonell Margaret en middels schoten van Richie Musaba en Dauda. De beste mogelijkheid was van Ozgur Aktas. Hij kopte de bal vanuit een corner naar de lange hoek, maar de bal werd op de doellijn gekeerd. Omdat ook sc Heerenveen, dat twee vrije trappen mocht nemen op kansrijke posities, niet meer wist te scoren eindigde de oefenwedstrijd gelijk: 1-1.

De volgende officiële wedstrijd is op zaterdag 30 maart. Dan reist de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy af naar Den Haag. De wedstrijd vs ADO Den Haag begint om 18.30 uur.