7 april 2019 In de media

Hicham Acheffay helpt Jong Vitesse met hattrick voorbij HHC

Hicham Acheffay maakt zaterdagmiddag het verschil tussen Jong Vitesse en het bezoekende HHC uit Hardenberg. De 18-jarige aanvaller scoorde drie van de vier goals op sportcentrum Papendal, waar de thuisploeg het tweede divisieduel met 4-1 won.
Voor rust opende hij de score met een geplaatst schot in de verre hoek. Na ruim een uur kwam HHC via een benutte strafschop van Rob van der Leij langszij: 1-1. De penalty was veroorzaakt door Lars ten Teije, die als aanvaller zijn verdedigende werk verrichte tot in de eigen zestien.

Nog geen tien minuten later was Acheffay opnieuw trefzeker, nu met een directe vrije trap: 2-1. In de slotfase liep Jong Vitesse via invaller Martijn Berden uit naar 3-1 en vlak voor tijd maakte Acheffay zijn derde.

,,Schitterende goals", zei Joseph Oosting over de eerste twee van de Amsterdammer. ,,We kwamen slecht uit de kleedkamer, maar het was uiteindelijk een mooie overwinning.”

Door het gelijke spel van concurrent Jong Sparta tegen Scheveningen (2-2) kreeg de driepunter in Arnhem nog een meerwaarde.  Jong Vitesse heeft drie verliespunten minder dan Sparta en moet als beste beloftenploeg eindigen om zeker te zijn van klassebehoud in de tweede divisie.

Onderin zijn VVSB en FC Lienden aan een overlevingstocht bezig. Beide clubs wonnen en staan nu boven de directe degradatieplekken van Jong Almere City FC en Barendrecht.

Overige uitslagen tweede divisie: Barendrecht – VVSB 1-3, Katwijk – AFC 2-3, FC Lienden – Excelsior M 1-0, Spakenburg – De Treffers 1-0,  Kozakken Boys – Jonge Almere City 3-1, Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels 1-3, GVVV – HFC 3-2.