23 februari 2015 In de media

Jong Vitesse vergroot voorsprong in beloftencompetitie

Jong Vitesse won maandagavond met 4-0 van Jong Feyenoord/Excelsior. Achtervolgers Jong Willem II en Jong VVV verloren. De Arnhemmers lopen uit naar een voorsprong van maar liefst 9 punten.
Het elftal van Jong Feyenoord/Excelsior bestond volledig uit spelers van Feyenoord A1 en werd om die reden gecoacht door Roy Makaay.

Voor rust had Jong Vitesse al een behoorlijk veldoverwicht. Mo Osman scoorde in de 21ste minuut en zette zijn ploeg op 1-0. Pal na de openingstreffer kwam Jong Vitesse goed weg toen de Rotterdammers de bal op de paal schoten. Dat waren de enige wapenfeiten in een verder matige eerste helft.

Na rust werd nauwkeuriger en in een hoger tempo gespeeld. Het was nagenoeg 45 minuten eenrichtingsverkeer richting het Rotterdamse doel. De Arnhemmers namen snel afstand via twee gescoorde goals.

Een vrije trap van Mo Osman werd door Abiola Dauda slim doorgekopt in het doel. Tien minuten later nam Gino Bosz een vrije trap die houdbaar leek. De Rotterdamse keeper verkeek zich echter op het schot en liet de bal in het doel glippen.

Abiola Dauda scoorde in de 68e minuut de 4-0 en zijn tweede goal van de avond. Uit schier onmogelijke hoek schoot hij de bal op doel en weer zag de doelman van Jong Feyenoord/Excelsior er niet goed uit.

De Arnhemse beloften hadden een fors overwicht in het restant de wedstrijd, creëerden nog diverse kansen maar dat bracht geen wijziging meer in de stand. Vitesse-keeper Piet Velthuizen had een erg rustige tweede helft en hoefde maar een keer in actie te komen.

Nieuwe aanwinst Arshak Koryan (foto) maakte 25 minuten voor tijd zijn competitiedebuut voor de Arnhemse beloften. De Rus, overgekomen van Lokomotiv Moskou, viel na de pauze in voor Renato Ibarra. Hij liet snelheid, balvaardigheid en voortdurend dreiging in zijn spel zien.

Jong Vitesse vs Jong Feyenoord/Excelsior 4-0 (1-0)
Doelpuntenmakers: ’21 Osman 1-0; ’51 Dauda 2-0; ’60 Bosz 3-0; ’68 Dauda 4-0