7 oktober 2018 In de media

Darfalou zorgt voor ruime zege op Heracles Almelo

Vitesse heeft zondagmiddag een klinkende 4-0 zege geboekt op Heracles Almelo. In GelreDome ontpopte Oussama Darfalou zich tot een waardig vervanger van Tim Matavz: de Algerijnse spits had met twee treffers een fors aandeel in de overwinning.
Vitesse schoot ijzersterk uit de startblokken en was na vijf minuten al dicht bij de openingstreffer. Darfalou kopte echter op de paal na een voorzet van Vyacheslav Karavaev. Kort hierna was het wél raak. Navarone Foor ontving de bal op 25 meter van het doel en bedacht zich geen moment. Het kiezelharde schot verdween met grote snelheid achter de verbouwereerde Heracles-doelman Janis Blaswich: 1-0.

Kansen
Even later doken de bezoekers gevaarlijk op voor het doel van Eduardo, maar doelpuntenmaker Foor greep ternauwernood in. Vitesse was de bovenliggende partij en dat uitte zich in kansen voor onder meer Bryan Linssen en Matus Bero. Zij troffen echter geen doel.

Darfalou scoort
Darfalou deed dat wel. Vlak voor rust werd hij de diepte in gestuurd door Linssen, waarna hij oog in oog kwam met Blaswich. De Almelose sluitpost mocht vervolgens voor de tweede keer deze middag vissen nadat Darfalou niet faalde en zijn eerste goal in de Eredivisie produceerde.

Opnieuw Darfalou
Direct na de rust kreeg Karavaev een enorme kans, maar van dichtbij stuitte hij op Michael Brouwer, die Blaswich verving. Heracles Almelo kwam gaandeweg de tweede helft iets beter in haar spel. Alle goede hoop kon echter de prullenbak in toen Darfalou zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Vitesse kwam er snel uit waarna de bal via Martin Odegaard bij Darfalou belandde, die vervolgens via de binnenkant van de paal het net liet bollen.

Penalty's Büttner
Twintig minuten voor tijd kon het Arnhemse publiek voor de vierde keer juichen. Vitesse kreeg een strafschop nadat Alexander Büttner gevloerd werd in het zestienmetergebied. De linksback ging zelf achter de bal staan en schoot vervolgens laag en zuiver in de linkeronderhoek: 4-0. In blessuretijd mocht Büttner wederom aanleggen vanaf elf meter toen invaller Thomas Buitink onderuit werd gehaald. Büttner schoot echter hoog over, waardoor het 4-0 bleef in GelreDome.