10 maart 2019 In de media

Vitesse en Feyenoord houden elkaar in evenwicht

In een uitermate spannend duel hebben Vitesse en Feyenoord elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Vlak voor rust tekende Orkun Kökcü voor de openingstreffer namens Feyenoord. In het tweede bedrijf was het Mohammed Dauda die de score gelijktrok.
Maikel van der Werff verving de geblesseerde Jake Clarke-Salter in het hart van de verdediging. Thulani Serero begon op de reservebank. Voor hem in de plaats stond Navarone Foor.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Robin van Persie. Hij kopte de bal na een voorzet van Steven Berghuis op het doel. Doelman Eduardo moest zich volledig strekken om de inzet te keren. Vitesse liet daarna snel van zich horen via Dauda, hij volleerde de bal maar rakelings naast het doel. De volgende kans was voor rechtsbuiten Berghuis. De aanvaller sneed naar binnen en gaf hard en laag voor op aanvoerder Van Persie, maar deze gleed de bal net naast. Na een kwartier  kreeg Van der Werff een grote kans om de thuisploeg op voorsprong te koppen. Echter raakte hij de bal niet goed, waardoor de mogelijkheid om zeep werd geholpen.

Even later was het Feyenoord met een nieuwe poging.  Larsson gooide de bal vanaf links voor op de vrijstaande Van Persie, maar de spits faalde in de afwerking en plaatste de bal over het Vitesse-doel. Vitesse rukte op via Martin Ødegaard, hij dribbelde de zestien in, passeerde zijn directe tegenstander en kreeg de bal bij Dauda. De Ghanese aanvaller kreeg de voorzet alleen net niet op maat, waardoor hij niet meer dan een rollertje kon produceren.

Op slag van rust werd het dan toch 0-1 voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Van Persie werd aangespeeld en legde terug op de inlopende Kökcü. Hij plaatste de bal knap achter goalie Eduardo in de rechter benedenhoek.

De ploeg van Leonid Slutskiy begon uitstekend aan de tweede helft. Vyacheslav Karavaev stoomde langs de zijlijn op en gaf de bal goed voor. Dauda liep de voorzet van de rechtsback binnen, wat de 1-1 betekende. De Vitessenaren werden na de gelijkmaker met de minuut sterker. Vitesse dwong Delle in de 65e minuut tot een dubbele redding na twee schoten kort achter elkaar. Eerst was het Ødegaard die het met een hard schot probeerde, waarna Karavaev het tweede schot loste.

Met nog iets minder dan tien minuten speeltijd kwam Vitesse er snel uit via Ødegaard en Bero. De Noor gaf op het laatste moment af op Bero, die op zijn beurt doorspeelde aan Linssen. Echter raakte de aanvoerder het leer maar half, waardoor het via via maar rakelings langs het doel van Feyenoord ging. De volgende mogelijkheid kwam vanaf de schoen van Max Clark. Keeper Delle moest zich volledig inspannen om zijn pegel over de lat te tikken. Vlak daarna waren het de Feyenoorders die een kans kregen via Van Persie, maar de ex-international kopte net naast de paal.

In de eerste minuut van de blessuretijd ontsnapte Vitesse aan een achterstand. Oud-Vitessenaar Van der Heijden trof met een kopbal het houtwerk naast Eduardo. In de rebound kopte Van Persie maar rakelings over. In de allerlaatste secondes van het duel kreeg Vitesse via Bero nog een mogelijkheid om de overwinning over de streep te trekken, maar de middenvelder vuurde naast. Zaterdag 16 maart om 20.45 uur mogen de Vitessenaren opnieuw proberen drie punten te bemachtigen, dit maal op bezoek bij Heracles Almelo.

Bied mee op gedragen én gesigneerde wedstrijdshirts! Alle gedragen én gesigneerde wedstrijdshirts van de wedstrijd tegen Feyenoord worden live en online geveild op MatchWornShirt.com. De online veiling opent op het moment van de aftrap (14.30 uur) en sluit exact vier dagen later op donderdagmiddag om 14.30 uur. Je kan dus al meebieden tijdens de wedstrijd! Kan je niet tegen de spanning of heb je geen zin om vier dagen te wachten? Maak dan gebruik van de ‘buy it now’ optie en win jouw favoriete shirt direct. Ga naar MatchWornShirt.com en doe mee!