23 september 2018 In de media

Linssen verbaasd over reserverol bij Vitesse

Bryan Linssen vond zichzelf zaterdagavond terug op de reservebank van Vitesse. Daar was de aanvaller, die wel inviel, niet blij mee en bovendien snapt hij niet waarom trainer Leonid Slutsky hem passeerde.
'Ik weet niet waarom ik niet speelde', zei een zichtbaar teleurgestelde Linssen na het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. 'Vorige week had ik last van mijn enkel, maar ik heb de hele week gewoon goed getraind. De trainer koos niet voor mij vandaag, de precieze reden weet ik niet. Ik heb het wel gevraagd, maar hij zei dat het zijn beslissing was en dat ik het maar moest accepteren.'

Linssen hoopt volgende week tegen Feyenoord weer in de basis te staan. 'Ze weten hier wat ze aan me hebben. Ik ben vorig seizoen topscorer geworden en dat kan ik nog steeds. Het is nooit leuk als je op de bank zit, nu ook niet. Nu is het zaak om het koppie niet te laten hangen en zo snel mogelijk weer belangrijk zijn voor het team.'

Slutsky wilde het na afloop niet over individuen hebben. Hij was vooral zeer teleurgesteld over het resultaat. 'Ik vraag mezelf af waarom het verschil tussen de eerste helft en de tweede helft zo groot was. In de eerste helft speelden we ons beste voetbal van het seizoen, in de tweede het slechtste voetbal tot nu toe.'

'Ik ben heel teleurgesteld over de tweede helft. Ik snap niet wat er is gebeurd. Ik dacht na de eerste helft echt dat we de wedstrijd zouden blijven controleren. Ik ben heel boos over de tweede helft. Uiteindelijk is het resultaat terecht, vind ik.'

Groenendijk
ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk sprak na de 0-7 nederlaag tegen PSV van vorige week over 'de zwaarste week sinds hij bij ADO werkt'. 'Die 0-7 tegen PSV voelde echt als een vernedering. De spelers waren daar ook van onder de indruk. We hebben er de hele week echt last van gehad en dan is tactisch trainen bijna niet mogelijk. Daarom hebben we geprobeerd het plezier terug te krijgen.'

In Arnhem speelde ADO een kansloze eerste, maar een goede tweede helft. Groenendijk: 'De tweede helft was voor mij het bewijs dat ADO overal een resultaat kan behalen en dat we vorige week als een incident kunnen beschouwen. Dit is meer dan een punt voor ons, want hier waren we echt aan toe.'

Abdenasser El Khayati maakte het Haagse doelpunt en is nu goed voor de laatste zeven goals van ADO. 'Ik ben heel blij met een punt. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was heel groot. Ik speel anderhalf jaar voor ADO en de eerste helft was in mijn ogen de slechtste die we ooit hebben gespeeld. Misschien zat die 0-7 van vorige week nog in de koppies. De trainer werd in de rust heel erg boos en dat heeft geholpen.'